Connect with us

Colombiaanse Senaat verwerpt plan om cannabis in laatste instantie te legaliseren

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Colombia

Het plan om cannabis te legaliseren in Colombia is dit jaar vastgelopen. De Colombiaanse senaat slaagde er tijdens de eindstemming van dinsdag niet in om het plan met voldoende steun erdoor te krijgen, ook al stemde een gewone meerderheid van de aanwezige senatoren voor.

PUBLICITE

De wetgeving, gesponsord door afgevaardigde Juan Carlos Losada, was vorig jaar al goedgekeurd door beide kamers, als onderdeel van het tweejarige proces dat grondwetswijzigingen moeten ondergaan. Het werd vervolgens aangenomen door de Kamer van Afgevaardigden in mei en werd deze maand behandeld door een Senaatscommissie. Hoewel het dinsdag een meerderheid van stemmen kreeg in de Senaat (47-43), waren er 54 stemmen nodig om het in wet te ondertekenen.

Dit betekent dat wetgevers het twee jaar durende wetgevende proces helemaal opnieuw moeten beginnen als ze een einde willen maken aan het verbod. Na de stemming zei de heer Losada dat de voorstanders van het wetsvoorstel “bedroefd zijn, maar overtuigd dat we tot het einde toe alles gegeven hebben”.

“We hadden nooit gedacht dat het zo ver zou komen,” zei hij, volgens een vertaling. “We vechten al vier jaar en we zullen niet opgeven om een nieuwe geschiedenis te schrijven in de oorlog tegen drugs.

PUBLICITE

“We geven niet op. We gaan zo hard mogelijk proberen om een gereguleerde cannabismarkt te creëren,” voegde hij eraan toe. “We zullen blijven vechten.

De Minister van Binnenlandse Zaken, Luis Fernando Velasco, reageerde ook op de nederlaag van het wetsvoorstel, waarvan hij getuige was in de Senaatskamer, door te verklaren dat “de regering zal aandringen op deze kwestie, omdat het verbod in principe alleen de maffia’s ten goede komt”.

Senator María José Pizarro, die de wetgeving in de Senaat verdedigde, hield vorige week een gepassioneerde toespraak toen de maatregel voor het eerst werd gepresenteerd.

“Het prohibitionistische beleid heeft de kosten van een product verhoogd dat, zonder controle van de staat, de criminele organisaties heeft verrijkt en versterkt die blijven groeien en terreur verspreiden over de hele wereld”, zei ze.

“We zijn uitgeput naar het debat gekomen, maar met de gemoedsrust te weten dat we al het mogelijke hebben gedaan om dit land verschillende manieren te laten bedenken om om te gaan met een probleem dat het diep raakt,” zei de senator na de stemming van dinsdag, zoals gemeld door El Pais.

Het project om cannabis in Colombia te legaliseren steunt “het recht op vrije ontwikkeling van de persoonlijkheid, waardoor burgers kunnen beslissen over cannabisgebruik binnen een gereguleerd wettelijk kader”. Het vermindert ook “willekeurige, discriminerende of ongelijke behandeling van mensen die cannabis gebruiken”.

De tekst roept ook op tot publieke voorlichtingscampagnes en de promotie van diensten voor de behandeling van drugsmisbruik.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed