Connect with us

Mastercard blokkeert pinpasaankopen van “legale” cannabis in de VS

Gepubliceerd

on

Mastercard blokkeert cannabisaankopen
Volg ons op Facebook

Mastercard, de betalingsverwerker, heeft Amerikaanse financiële instellingen gevraagd om geen cannabis-gerelateerde transacties meer toe te staan op hun betaalkaarten, vanwege de illegale status van cannabis op federaal niveau in de VS.

PUBLICITE

De beslissing volgde op de ontdekking dat sommige winkels nog steeds pinbetalingen accepteerden ondanks het federale verbod.

Mastercard reageerde door snel een onderzoek in te stellen en financiële instellingen die betalingsdiensten leveren aan cannabisverkopers te vragen om deze transacties te stoppen.

Deze actie is specifiek gericht op cannabisbedrijven, met name dispensaria, om te voorkomen dat ze betaalopties met debetkaarten aanbieden waarbij klanten hun pincode moeten invoeren. Met 38 Amerikaanse staten die medisch gebruik van cannabis toestaan en 23 staten die recreatief gebruik voor volwassenen boven de 21 toestaan, kan het besluit van Mastercard gevolgen hebben voor de legale cannabisindustrie en voor consumenten die op zoek zijn naar handige betaalmethoden.

In tegenstelling tot de VS, waar legale cannabistransacties voornamelijk contant plaatsvinden, staat Canada, dat in 2018 landelijk cannabis legaliseerde, klanten vaak toe om creditcards of bankpassen te gebruiken voor cannabisaankopen.

PUBLICITE

Deze financiële beperking benadrukt de juridische en financiële dubbelzinnigheid van de cannabisindustrie, zelfs nu meer Amerikaanse staten het gebruik van de plant legaliseren. Veel grote banken en creditcardbedrijven hebben over het algemeen afgezien van het faciliteren van cannabisaankopen vanwege de federale cannabiswetten, waardoor kopers in legale staten beperkte betalingsopties hebben.

Er zijn momenteel wetgevende pogingen gaande om transacties zonder contant geld in apotheken toe te staan, waarbij voorstanders aanvoeren dat het runnen van een bedrijf met alleen contant geld potentiële diefstal aanmoedigt en werknemers in gevaar brengt.

De door Democraten gecontroleerde Senaat van de VS is van plan de SAFE Banking Act aan te nemen, die banken en hun werknemers moet beschermen tegen straffen wanneer ze legale cannabisbedrijven in de staat bedienen. Maar zelfs na 8 pogingen kan de wet nog steeds mislukken.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed