Connect with us

De American University Athletic Association (NCAA) beveelt aan om cannabis te schrappen van de lijst met verboden middelen

Gepubliceerd

on

Terugtrekking van cannabis uit de NCAA

Vorige week adviseerde de National Collegiate Athletic Association (NCAA) Committee on Competitive Safeguards and Medical Aspects of Sport (CMAS) om cannabis te schrappen van de lijst met verboden middelen en riep in plaats daarvan op tot een “robuuste educatieve strategie”.

PUBLICITE

De sportbond, die de sportprogramma’s van veel topscholen en universiteiten in de VS organiseert, kondigde in juni voor het eerst aan deze hervormingen te overwegen. Sommige Amerikaanse sportfederaties zoals de NBA, MMA of MLB screenen al niet meer op cannabis.

De commissie concludeerde dat het verwijderen van cannabis uit de testprotocollen :

  • de ineffectiviteit erkent van het bestaande beleid, dat verbieden, testen en straffen omvat
  • de rol van het NCAA drugstestprogramma bevestigt om alleen prestatiebevorderende stoffen aan te pakken
  • en benadrukt het belang om over te stappen op een schadebeperkingsstrategie die prioriteit geeft aan onderwijs en ondersteuning op schoolniveau in plaats van straffen.

In een verklaring zei James Houle, voorzitter van de commissie en hoofd sportpsychologie van Ohio State, dat “als het aankomt op het nemen van een beslissing over een kwestie die zo belangrijk is als deze, we het erover eens zijn dat leden de mogelijkheid moeten hebben om te stemmen over het eindresultaat”.

“We bevelen een radicale paradigmaverschuiving aan als het gaat om cannabinoïden. We willen de strategie moderniseren met het nieuwste onderzoek om scholen de beste kans te geven de gezondheid van studentenatleten te ondersteunen,” zei James Houle in een persbericht.

PUBLICITE

De NCAA zei dat de aanbeveling “de gezondheid van studenten-atleten opnieuw centraal wil stellen en tegelijkertijd de meningen van leden en de veranderende culturele en wettelijke landschappen rondom cannabinoïden erkent” en “gebaseerd is op uitgebreid onderzoek dat is geïnformeerd door de industrie en deskundigen op dit gebied”, waaronder artsen en verslavingsdeskundigen.

In 2022 verhoogde CMAS de cannabinoïdendrempel voor het niet slagen voor een test van 35 naar 150 nanogram per milliliter bloed, waarmee ze zich afstemde op het beleid van het Wereld Anti-Doping Agentschap.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed