Connect with us

Volgens een nieuw rapport hebben rijke landen onlangs meer dan een miljard dollar uitgegeven aan de wereldwijde oorlog tegen drugs

Gepubliceerd

on

Oorlog tegen drugs

Een recent rapport van Harm Reduction International (HRI) laat zien hoe de rijkste landen, zoals de VS en Europa, aanzienlijke buitenlandse hulp blijven geven aan de wereldwijde oorlog tegen drugs, voornamelijk voor wetshandhaving en militaire inspanningen.

PUBLICITE

HRI roept regeringen op om “te stoppen met het gebruiken van geld uit hun beperkte hulpbudgetten” om beleid te steunen dat een negatieve impact heeft op mensen die drugs gebruiken.

PUBLICITE

Het rapportAid for the War on Drugs” onthult dat tussen 2012 en 2021 30 donorlanden 974 miljoen dollar aan internationale hulp hebben toegewezen aan de “oorlog tegen drugs”.

Een deel van deze hulp, in totaal minstens 70 miljoen dollar, werd toegewezen aan landen die de doodstraf toepassen voor drugsgerelateerde misdrijven.

Zoals het rapport opmerkt, werden in 2021 hulpfondsen toegewezen aan Indonesië om een “trainingsprogramma tegen drugs” te ondersteunen, in hetzelfde jaar dat Indonesië een recordaantal van 89 doodvonnissen uitsprak voor drugsgerelateerde misdrijven. Japan heeft Iran enkele miljoenen dollars gegeven om zijn drugshondeneenheden te helpen financieren, terwijl Iran in 2021 minstens 131 mensen zal executeren voor drugsgerelateerde misdrijven.

In tien jaar tijd zijn de Verenigde Staten de grootste geldschieter geworden, met meer dan de helft van de wereldwijde financiering voor de oorlog tegen drugs, namelijk 550 miljoen dollar. Het wordt gevolgd door de Europese Unie (282 miljoen dollar), Japan (78 miljoen dollar), het Verenigd Koninkrijk (22 miljoen dollar), Duitsland (12 miljoen dollar), Finland (9 miljoen dollar) en Zuid-Korea (8 miljoen dollar), volgens Marijuana Moment.

PUBLICITE

De oorlog tegen drugs krijgt meer buitenlandse hulp dan schoolvoeding, onderwijs voor jonge kinderen, arbeidsrechten en geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de periode die in het rapport wordt beschreven, ontvingen 92 landen hulp voor “drugsbestrijding”. De belangrijkste begunstigden waren Colombia (109 miljoen dollar), Afghanistan (37 miljoen dollar), Peru (27 miljoen dollar), Mexico (21 miljoen dollar), Guatemala en Panama (elk 10 miljoen dollar).

“Er is een lange geschiedenis van drugbeleid dat gebruikt wordt door wereldmachten om hun controle over andere bevolkingsgroepen te versterken en af te dwingen en zich te richten op specifieke gemeenschappen,” stelt het rapport. “De racistische en koloniale dynamiek gaat door tot op de dag van vandaag, met de rijkste regeringen, geleid door de Verenigde Staten, die wereldwijd miljarden belastinggeld spenderen aan het versterken of uitbreiden van bestraffende drugcontroleregimes en gerelateerde wetshandhavingsmaatregelen.

“Deze financieringsstromen stroken niet met het bestaande bewijs en ook niet met internationale verplichtingen op het gebied van ontwikkeling, gezondheid en mensenrechten, inclusief het doel om AIDS uit te roeien tegen 2030”, stelt het rapport. “Ze steunen op systemen die zwarte en inheemse bevolkingsgroepen over de hele wereld onevenredig veel schade berokkenen en versterken.”

Terwijl sommige landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, hun uitgaven aan buitenlandse anti-drugsinitiatieven hebben verlaagd, hebben andere landen ervoor gekozen om hun financiering te verhogen. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld hun steun aan de oorlog tegen drugs aanzienlijk verhoogd aan het begin van de ambtstermijn van president Joe Biden.

Hoewel de Verenigde Staten ’s werelds grootste bijdrage leveren aan de oorlog tegen drugs, benadrukt het HRI-rapport de schommelingen in deze cijfers. In 2021 hebben de VS bijvoorbeeld 301 miljoen dollar uitgetrokken voor “drugsbestrijding”, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 31 miljoen dollar van het jaar daarvoor. Volgens het rapport is Colombia de belangrijkste begunstigde van deze hulp geworden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed