Connect with us

Het Portugese leger zet zich in voor de productie van medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Witte ruimte voor medicinale cannabis
Volg ons op Facebook

Het Portugese Laboratorium voor Nationale Geneesmiddelen (LNM), een instelling onder het Portugese Ministerie van Defensie, boekt vooruitgang met de productie van medicinale cannabis, volgens Cannareporter.

PUBLICITE

Het LNM, van oudsher verbonden aan het Portugese leger, tekende onlangs een contract voor de bouw van cleanrooms voor medicinale cannabis. Het initiatief, dat ongeveer 183.000 euro kost, heeft als doel te voorzien in de medische behoeften van Portugese patiënten door een potentieel alternatief of aanvulling te bieden voor bestaande farmaceutische opties.

Het contract en de bouw van de cleanroom

Volgens informatie verstrekt door Cannareporter, heeft het contract, ondertekend in augustus 2023, betrekking op de bouw van cleanrooms. Het contract heeft een doorlooptijd van 144 dagen en is gegund aan TypeSolution S.A., een bedrijf dat gespecialiseerd is in advies op het gebied van laboratorium- en industriële apparatuur. TypeSolution S.A. heeft gewerkt met een aantal Portugese klanten in de medische cannabissector, waaronder Tilray, CannPrisma en LabialFarma.

Hoewel de Portugese wetgeving het LNM toestaat om bij te dragen aan de productie van medicijnen op basis van cannabis, blijft de specifieke aard van hun betrokkenheid onduidelijk. De betrokkenheid van het LNM bij cannabis zou de bureaucratische last kunnen verlichten die gepaard gaat met vergunningen voor uitzonderlijk gebruik (het equivalent van Franse ATU’s) en de hoge aanschafkosten van bestaande op cannabis gebaseerde geneesmiddelen kunnen verlagen, zoals Epidyolex of Sativex.

De precieze doelen van de infrastructuur die wordt ontwikkeld en of LNM van plan is om specifieke cannabisgebaseerde geneesmiddelen te creëren, blijven echter onduidelijk. Cannareporter heeft geen verdere reactie van LNM ontvangen.

PUBLICITE

SkanAbility project en onderzoeksconsortium

De NML neemt ook deel aan het “SkanAbility” project, een onderzoeksconsortium dat in 2020 van start is gegaan. Dit project, waarbij industriële spelers, de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Lissabon en de Universiteit van Minho betrokken zijn, is gericht op de ontwikkeling van formuleringen voor functionele cosmetica en aromatherapie waarin cannabinoïden en terpenen zijn verwerkt.

Het doel van het project, zoals beschreven in de tekst, was het creëren van formules, waaronder crèmes, emulsies, topicals of verrijkte oliën, met gezuiverde cannabinoïden en terpenen geëxtraheerd uit cannabisbloemen of bladeren.

De taak van de NML in het ‘SkanAbility’ project, specifiek gecategoriseerd als ‘T106’, was het creëren van een cannabis biobank door het gebruik van biologische monsters en het vastleggen van uitgebreide karakteriseringsgegevens. Cannareporter suggereert dat de planning en het ontwerp van de ondersteunende structuur voor de biobank is voltooid en dat de implementatie van de fysieke infrastructuur aan de gang is.

Daarnaast beweert het NML een andere cruciale projectgerelateerde taak te hebben voltooid: het plannen en opstellen van een kwaliteitsmanagementplan voor de behandeling van biologische monsters. Het doel is om de veiligheid, het transport, de opslag en de traceerbaarheid te garanderen van processen die te maken hebben met de correcte conservering en behandeling van monsters. Er wordt ook melding gemaakt van de ontwikkeling van een digitaal register voor het beheer van de biobankdatabase.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed