Connect with us

De heropleving van THCV op de Californische cannabismarkt

Gepubliceerd

on

THCV in Californië

In 1970 stuitten onderzoekers van de Universiteit van Oxford op een cannabisverbinding die tientallen jaren in nevelen gehuld zou blijven: tetrahydrocannabivarin (THCV).

PUBLICITE

THCV heeft een mythische status gekregen onder cannabisliefhebbers vanwege zijn zeldzaamheid en de psychedelische effecten die eraan worden toegeschreven in hoge doses in bepaalde Afrikaanse landrassen. Recente ontwikkelingen in de legale cannabismarkt van Californië hebben echter het raadsel rond THCV weggenomen en het toegankelijker dan ooit gemaakt.

Het veranderende landschap van THCV in Californië

Omdat Californië een van de grootste cannabismarkten van de VS is, is het geen verrassing dat THCV langzaam zijn intrede doet op de markt, met een merkbare toename van THCV-geïnfuseerde producten. De federale legalisatie van hennep in 2018 heeft een belangrijke rol gespeeld in het vergroten van de beschikbaarheid van synthetische cannabinoïden, waaronder in laboratoria geproduceerde THCV. Maar ook omdat cannabisbedrijven grote vooruitgang hebben geboekt in het kweken van planten die van nature rijk zijn aan THCV, om zo tegemoet te komen aan de vraag naar deze ongrijpbare verbinding.

Sommige merken zoals Kiva, bekend van de chocoladerepen met cannabis, brengen nu verschillende op THCV gebaseerde producten op de markt in de vorm van gummies, genaamd “Focus” en “Energy”. Deze producten combineren THCV met THC en andere energie-ingrediënten zoals B-vitamines, L-theanine en cafeïne.

De wetenschap achter THCV

Inzicht in de wetenschap achter THCV helpt om de mogelijke effecten ervan beter te begrijpen. In tegenstelling tot THC, dat een specifieke receptor die geassocieerd wordt met processen als geheugen en pijn gedeeltelijk activeert, lijkt THCV het tegenovergestelde effect te hebben en deze receptor te deactiveren. Dit zou de gerapporteerde ‘anti-high’ effecten kunnen verklaren, zoals verhoogde alertheid en verminderde honger. Beperkte klinische onderzoeken suggereren dat THCV het kortetermijngeheugenverlies kan verminderen en kan leiden tot “energieke” gevoelens.

PUBLICITE

Op puur medisch gebied werpt THCV een aantal intrigerende mogelijkheden op. Onderzoek bij knaagdieren wijst uit dat THCV de eetlust, het lichaamsgewicht en de glucosespiegel in rust kan verminderen, wat suggereert dat het mogelijk is bij de behandeling van stofwisselingsstoornissen zoals diabetes. Hoewel het veelbelovend is, is het essentieel om te benadrukken dat overtuigende resultaten over de effecten van THCV bij mensen ontbreken vanwege het gebrek aan diepgaande studies.

Ondanks de potentiële voordelen is de prijs van THCV hoog, tien keer hoger dan die van conventionele THC. Nicole Daryanani, Sales Manager bij Kiva, erkent de hoge kosten, maar wijst erop dat een constante aanvoer van Phylos Bioscience, een kweekbedrijf uit Oregon, heeft bijgedragen aan de toestroom van THCV-producten naar Californië.

Phylos Bioscience is een belangrijke speler op de THCV-markt en kweekt cannabisplanten met een ongekende potentie van 20% THCV. De CEO van het bedrijf, Ralph Risch, legt uit dat de focus ligt op energieke en motiverende voordelen, om te voldoen aan de behoeften van consumenten die op zoek zijn naar meer dan alleen een traditionele high. Phylos financiert zelfs een klinisch onderzoek in Californië om de mysteries van de effecten van THCV op mensen te ontrafelen, met resultaten die begin 2024 worden verwacht.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed