Connect with us

Hawaï publiceert zijn plan om cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Hawaï wil cannabis legaliseren
Volg ons op Facebook

De procureur-generaal van Hawaï, Anne Lopez, onthulde onlangs haar plan om cannabis te legaliseren voor gebruik door volwassenen. Dit is een belangrijke stap in de inspanningen van de staat om de cannabisindustrie te ontwikkelen.

PUBLICITE

Hoewel de staat Hawaï sinds 2000 cannabis voor medische doeleinden toestaat, is het voorgestelde plan gericht op het opzetten van een gereguleerd kader voor recreatieve cannabis, waarbij de tekortkomingen van eerdere wetgevingspogingen worden aangepakt.

De evolutie van het cannabisbeleid in Hawaï

Hawaii’s reis naar het legaliseren van cannabis voor volwassenen is niet zonder hobbels geweest. Eerder dit jaar werd een wetsvoorstel om recreatieve cannabis te legaliseren aangenomen door de Senaat, maar mislukte in het Huis van Afgevaardigden. Het recente 294 pagina’s tellende voorstel van procureur-generaal Lopez wordt geprezen als een doorbraak, waarbij wetgevers de grondigheid en strategische aanpak prijzen.

Een van de opvallende kenmerken van het plan van Lopez is de voorgestelde belastingstructuur. Het plan stelt een accijns van 4,25% voor op cannabis voor volwassenen, vergezeld van een extra belasting van 10%. Met deze belastingen zouden wetshandhaving en educatieve programma’s gericht op het welzijn van jongeren kunnen worden gefinancierd. Senator Jarrett Keohokalole, voorzitter van de Commissie Consumentenbescherming, verwelkomde het plan en zei dat het “de beste versie tot nu toe” is en dat het de problemen aanpakt die bij eerdere pogingen om het cannabisbeleid te hervormen naar voren kwamen.

Geïnspireerd door het model van Massachusetts, bevat het voorstel van de gouverneur een sociaal billijkheidsprogramma dat de onrechtvaardigheden wil corrigeren die voortkwamen uit het jarenlange cannabisverbod. Het omvat subsidies en steunprogramma’s om illegale kwekers te helpen over te stappen naar de gereguleerde markt, waarbij het belang wordt benadrukt om diegenen die zich voorheen bezighielden met illegale activiteiten in de legale kudde te brengen. Mevrouw Lopez benadrukte dat “het belangrijkste wat we kunnen doen is mensen die illegaal marihuana kweekten en verkochten naar de legale markt brengen”.

PUBLICITE

Het plan roept op tot de oprichting van de Hawaii Cannabis Authority, die verantwoordelijk zal zijn voor het reguleren van de cannabisindustrie, het handhaven van de wet, het implementeren van laboratoriumtestprogramma’s om de productveiligheid te garanderen en het lanceren van initiatieven voor sociale gelijkheid en gezondheidseducatie.

Steun voor de medicinale cannabisindustrie

Het voorstel toont grote gevoeligheid voor de reeds bestaande medicinale cannabisindustrie. De 10% cannabis toeslag zal niet van toepassing zijn op aankopen van medicinale cannabis, in het belang van patiënten. De detailhandel in cannabis voor volwassenen zou 18 maanden na de inwerkingtreding van het voorstel moeten beginnen, waarbij medische apotheken de eersten zijn die hiermee te maken krijgen.

Hoewel sommige wetgevers optimistisch zijn over de mogelijke invoering en goedkeuring van het plan tijdens de volgende wetgevende sessie, waarschuwen anderen voor het ambitieuze tijdschema. David Tarnas, voorzitter van de rechterlijke commissie van het Huis, wijst op mogelijke moeilijkheden, waarbij hij de focus van de wetgevende macht op het bestrijden van de recente bosbranden en onderhandelingen over de staatsbegroting noemt.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed