Connect with us

Proef met legale cannabisverkoop in Bern, Biel en Luzern geopend voor registratie

Gepubliceerd

on

Plannen om cannabis te legaliseren in Bierne
Volg ons op Facebook

De steden Biel/Bienne, Bern en Luzern hebben de inschrijvingen geopend voor hun proefproject voor de verkoop van gereguleerde cannabis, zo maakte de universiteit van Bern gisteren (22 november) bekend. Omdat de nadruk ligt op veiligheidsaspecten, worden de namen van de deelnemende apotheken niet gepubliceerd.

PUBLICITE

Deelnemers aan het onderzoek kunnen vanaf februari 2024 in geselecteerde apotheken verschillende cannabisproducten kopen, waaronder bloemen, hasj en olie met verschillende THC- en CBD-gehaltes.

Geperkt aantal deelnemers

In totaal zal het proefproject ongeveer 1000 deelnemers hebben in de 3 gemeenten, waaronder ongeveer 700 voor Bern en 170 voor Biel.

De universiteit van Bern, die het project uitvoert onder de naam “Script”, voor Safer Cannabis – Research In Pharmacies randomised controlled trial, zegt dat feedback van andere pilotstudies die momenteel lopen erop wijst dat de vraag de beschikbare plaatsen zou kunnen overschrijden.

In dit geval wordt voorrang gegeven aan mensen die in de steden Bern en Biel wonen.

PUBLICITE

Prioriteit voor gezondheid en neutraliteit

Net als de andere onderzoeken die al lopen, is het hoofddoel om de gezondheids- en sociale effecten van de gereguleerde verkoop van cannabis te onderzoeken. Onder leiding van de Universiteit van Bern wordt benadrukt dat productreclame niet is toegestaan en dat producten op een neutrale, gestandaardiseerde manier moeten worden verpakt.

Deelname aan het onderzoek staat open voor volwassenen die in het kanton Bern wonen en al regelmatig cannabis gebruiken. De stad Lucerne is van plan om het project in 2024 te registreren met ongeveer 250 deelnemers.

Eerder werden experimenten goedgekeurd in Lausanne, Basel, Zürich en Genève. In Basel begon de verkoop van in Zwitserland gekweekte cannabis voor het experiment en in Zürich in augustus. In Lausanne is de registratie begonnen en Genève zal naar verwachting in december volgen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed