Connect with us

Een meerderheid van de Filippino’s steunt de legalisatie van medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

De legalisatie van cannabis voor medicinale doeleinden wordt gesteund door de meerderheid van de Filippino’s, volgens een recent onderzoek van de onafhankelijke denktank Capstone-Intel Corp.

PUBLICITE

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd tussen 1 en 10 augustus, bleek dat 63% van de 1.205 respondenten voorstander is van het legaliseren van cannabis voor medicinale doeleinden, op voorwaarde dat de voorstanders “meer onderzoek doen [en] strikte richtlijnen opstellen voor toegang en doseringscontrole”. De respondenten benadrukten ook de behoefte aan meer bewustzijn en voorlichting over medicinale cannabis.

De overige 37% is tegen legalisatie, meldt de Manila Times.

Uit de peiling bleek ook dat 38% van de ondervraagden het ermee eens is dat het legaliseren van medicinale cannabis een levensvatbare oplossing kan zijn voor patiënten die geen effectieve behandeling hebben gevonden in de conventionele geneeskunde. Aan de andere kant was 29% het noch eens noch oneens met deze stelling, terwijl 24% het ermee eens was dat het legaliseren van cannabis voor medische doeleinden verlichting zou kunnen brengen voor dergelijke patiënten.

Uit de enquête bleek ook dat 49% van de ondervraagden opriep tot verder onderzoek naar de mogelijke voor- en nadelen van het gebruik van cannabis voor medische doeleinden.

PUBLICITE

Volgens het onderzoek zei 55% van de ondervraagden het “helemaal eens” te zijn met het legaliseren van medicinale cannabis om de kwaliteit, veiligheid en juiste doseringscontrole te garanderen. En 30% van de ondervraagden was het “eens” met deze stelling.

De legalisatie van medicinale cannabis is nog geen uitgemaakte zaak in de Filipijnen, ook al zijn er twee wetsvoorstellen, op initiatief van Congreslid Gloria Macapagal Arroyo en Senator Robin Padilla, die de belangrijkste voorstanders zijn.

Mevrouw Arroyo heeft haar krachten gebundeld met voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Pantaleon Alvarez om de legalisatie van cannabis voor medische doeleinden te steunen door het introduceren van House Bill 7817.

Padilla steunt ondertussen Senaatswetsvoorstel 230 (Medical Cannabis Compassionate Access Act), waarin hij Israël aanhaalt als een goed voorbeeld van medicinaal cannabisgebruik vanwege de strenge regels en voorschriften. Het project loopt al sinds 2019.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed