Connect with us

Eerste lezing van de Duitse Cannabiswet in de Bondsdag aanstaande vrijdag 13 oktober

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in de Bondsdag
Volg ons op Facebook

Plannen om cannabis in Duitsland te legaliseren staan op de agenda van de Bondsdag van vrijdag 13 oktober 2023.

PUBLICITE

De CDU/CSU-fractie, die tegen legalisering is, zal ook haar motie met de titel “Stop de legalisering van cannabis, verbeter de bescherming van de gezondheid – versterk onderwijs, preventie en onderzoek” indienen. De motie zal worden besproken tijdens een debat van 40 minuten.

Beide moties zullen vervolgens worden doorverwezen naar de parlementaire gezondheidscommissie voor verder onderzoek.

Eind vorige maand sneuvelden de CDU/CSU-moties in de Bundesrat.

De coalitiepartijen hebben al aangegeven dat ze het wetsvoorstel aanzienlijk willen uitbreiden en verbeteren, waaronder het toevoegen van edibles, het toestaan van sociale functies in Cannabis Clubs en het verlagen van straffen voor bezit.

PUBLICITE

Wiet legaliseren in Duitsland: het wetsvoorstel

Het wetsvoorstel heeft tot doel cannabis, een tot nu toe illegale stof, te legaliseren voor persoonlijk gebruik onder bepaalde voorwaarden.

Het voorstel handhaaft de beperking van legaal bezit en consumptie van cannabis tot volwassenen. Het zou ook privébezit en het kweken van cannabisplanten voor niet-commerciële gemeenschappen toestaan.

De Duitse regering zegt dat het wetsvoorstel zal bijdragen aan een meer verantwoord gebruik van cannabis en de bescherming van de gezondheid zal verbeteren.

De nieuwe regels in detail

Volgens het wetsvoorstel mogen volwassenen in de toekomst tot 25 gram cannabis voor persoonlijk gebruik bezitten en tot drie cannabisplanten privé kweken. Privé gekweekte cannabisplanten moeten echter worden beschermd tegen toegang door kinderen en jongeren.

PUBLICITE

Niet-commerciële kweekverenigingen – Cannabis Clubs – zullen ook cannabis mogen leveren aan hun leden voor persoonlijk gebruik, onder strikte regels. Zo is het maximum aantal leden van deze verenigingen vastgesteld op 500 personen, die in Duitsland moeten wonen. Slechts één lidmaatschap van een kweekvereniging is toegestaan. De distributie van cannabis aan leden is beperkt tot een maximum van 25 gram per dag of 50 gram per maand.

Cannabisconsumptie is verboden binnen een straal van 200 meter van cannabisclubs, scholen, crèches, speeltuinen en openbare sportfaciliteiten.

Er is ook een algemeen verbod op reclame en sponsoring van cannabisclubs.

De Duitse overheid heeft al een informatiecampagne gelanceerd. Het effect van deze wetswijziging op de maatschappij zal na vier jaar worden beoordeeld. Verordeningen met betrekking tot medicinale cannabis blijven ongewijzigd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed