Connect with us

Enquête: 72% van de Canadese cannabisconsumenten haalt zijn cannabis uit legale bronnen

Gepubliceerd

on

Legale cannabis kopen in Canada
Volg ons op Facebook

Bijna driekwart van de legale cannabisgebruikers (71,7%) in Canada zegt nu uitsluitend producten te kopen van de gereguleerde markt, volgens de National Cannabis Survey (2023) die op 18 maart is gepubliceerd.

PUBLICITE

Respondenten noemden de volgende hoofdredenen voor hun beslissing om te kopen bij (ten minste) een van de 3.000 cannabiswinkels die er zijn in Canada:

  • 38% zegt legale producten te kopen uit bezorgdheid over productveiligheid
  • 16,9% zegt dat de legale markt handiger is
  • 12,9% zei dat ze de wet wilden volgen.

Uit het onderzoek bleek dat de meest gebruikte productsoorten in het afgelopen jaar gedroogde cannabisbloemen waren (62,1%), gevolgd door geïnfuseerde edibles (57,1%).

Met name vape pen en vaping cartridges waren populairder onder jongere cannabisgebruikers, terwijl topische geïnfuseerde producten (cosmetica) en orale cannabis oliën populairder waren onder oudere gebruikers, analyseren de enquêteurs. Onder consumenten van 25 jaar en ouder werden cannabisbloemproducten vaker gebruikt door mannen (70,2%) dan door vrouwen (48,4%).

Bovendien onthulde de enquête dat meer dan een derde van de mensen tussen 18 en 24 jaar (38,4%) en tussen 25 en 44 jaar (34,5%) zei dat ze minstens één keer cannabis hadden gebruikt in de 12 maanden voorafgaand aan de enquête, tegenover slechts 15,5% van de volwassenen van 45 jaar en ouder.

PUBLICITE

Het Canada legaliseerde cannabis voor volwassenen in 2018 en werd daarmee het eerste G7-land dat cannabis legaliseerde.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed