Connect with us

Het USDA geeft toestemming voor het kweken van een genetisch gemodificeerde hennepvariëteit

Gepubliceerd

on

Genetisch gemodificeerde hennep

Een hennepvariëteit die genetisch is gemodificeerd om weinig of geen THC te produceren, is door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) goedgekeurd als veilig om te kweken en te reproduceren op Amerikaanse bodem.

PUBLICITE

De Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van het USDA publiceerde vorige week een bericht over de planten, die zijn gemaakt en ingediend door Growing Together Research, een biotechbedrijf uit Indiana dat is gespecialiseerd in cannabis, hennep, psychedelica en landbouw. APHIS reguleert de “verplaatsing van genetisch gemanipuleerde of gemodificeerde organismen”.

“APHIS heeft vastgesteld dat het onwaarschijnlijk is dat deze gemodificeerde hennep een verhoogd risico op ongedierte met zich meebrengt in vergelijking met andere geteelde hennep”, zegt USDA opinion. “Daarom is het niet onderworpen aan de 7 CFR deel 340 regelgeving. Vanuit het oogpunt van plagenrisico kan deze hennep veilig worden geteeld en gekweekt in de Verenigde Staten.”

Growing Together Research kondigde in juni van dit jaar aan dat het was gelukt om de hoeveelheid delta-9-THC in planten te moduleren. Ze legden uit dat hun experiment bedoeld was om Amerikaanse henneptelers te helpen wier gewassen soms de limiet van 0,3% THC overschrijden als gevolg van omgevingsfactoren, een drempel waarbij de wet vereist dat het hele gewas moet worden vernietigd.

De aankondiging van GTR zinspeelde ook op lopende experimenten om Cannabisplanten meer THC te laten produceren dan normaal.

PUBLICITE

“Gebaseerd op het aangetoonde vermogen om genen die coderen voor de expressie van THC te verminderen of uit te schakelen, past GTR nu dezelfde technieken toe om de expressie van THC te verhogen. GTR zal binnenkort gaan samenwerken met in Canada gevestigde academische en commerciële partners om een cannabiscultivar te creëren met een verhoogde THC-expressie. Een eerste serie THC-cultivars zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 gecreëerd zijn,” zei GTR in juni.

Volgens GTR moest tussen 2018 en 2020 bijna 10% van de Amerikaanse hennepgewassen worden vernietigd omdat de delta-9-THC-niveaus te hoog waren.

“Inzicht in de mechanismen van de THC-route is misschien wel het belangrijkste element in het werkelijk ontsluiten van de belofte van cannabis en hennep”, zegt Sam Proctor, chief executive van GTR. “We zijn erg enthousiast over de resultaten tot nu toe en kijken ernaar uit om te blijven innoveren ten behoeve van belanghebbenden in de cannabis- en hennepketen.”

In april 2024 werd een tweede genetisch gemodificeerde hennepvariëteit goedgekeurd in de VS.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed