Connect with us

In de Verenigde Staten wil de DEA THCa meenemen in de berekening van THC in hennep en hennepproducten

Gepubliceerd

on

THCA in hennep in de Verenigde Staten
Volg ons op Facebook

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) heeft onlangs de definitie van THC in de context van industriële hennep uitgebreid, een beslissing die een grote impact kan hebben op de hennepindustrie.

PUBLICITE

Volgens een brief van Terrence Boos, hoofd van de drug en chemische evaluatiesectie van het agentschap, moet de Farm Bill of 2018 drempelwaarde voor THC-niveaus in hennep niet alleen delta-9 THC omvatten, maar ook THCA (tetrahydrocannabinolzuur). Deze verandering zou mogelijk meer beperkingen opleggen aan henneptelers en van hennep afgeleide producten.

Inzicht in THCA en de gevolgen

Het THCA is de voorloper van THC. Bij verhitting verandert THCA in delta-9-THC, een proces dat bekend staat als decarboxylering. De opname van THCA in de berekening van THC betekent dat elk hennepproduct rekening moet houden met THCA-niveaus bij het meten van delta-9-THC-concentraties.

Deze verduidelijking, die geen wet is maar kan worden gebruikt als richtlijn voor wetgevende actie, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor henneptelers en -producenten, omdat planten en producten die voorheen voldeden aan de wettelijke definitie van hennep nu de toegestane limieten zouden overschrijden vanwege hun THCA-gehalte.

Wettelijke en regelgevende uitdagingen

De Controlled Substances Act (CSA) classificeert stoffen op basis van hun medische gebruik en misbruikpotentieel. Volgens Boos voldoet THCA niet aan de definitie van hennep, omdat het gelijk is aan delta-9 THC als het eenmaal is omgezet.

PUBLICITE

Het standpunt van de DEA komt op het moment dat Amerikaanse wetgevers debatteren over de volgende Farm Bill. Een van de voorgestelde amendementen, bekend als het Mary Miller amendement, in een poging om de productie van bedwelmende middelen afgeleid van hennep, zoals delta-8 THC, delta-10 THC of HHC, te verminderen, zou in feite 90-95% van alle op hennep gebaseerde producten kunnen verbieden. Een debat dat niet verschilt van het standpunt van de ANSM in Frankrijk, die net heeft aangekondigd synthetische varianten van THC te classificeren als verdovende middelen (HHC, THCP, THCJD, THCB…), maar ook THCA en andere synthetische verbindingen verkregen uit CBD.

De Europese Unie, wiens geschiedenis van moderne hennep veel ouder is dan die van de Verenigde Staten, reguleert het gecombineerde niveau van THC en THCA, uitgedrukt als de totale THC-waarde, ook onder een limiet van 0,3%.

Spelers uit de Amerikaanse hennepindustrie maken zich daarom zorgen over deze uitgebreide definitie, met het argument dat deze veel hennepgewassen over de 0,3% THC-limiet zou kunnen duwen, vooral diegene die zijn gekweekt voor hogere THCA-niveaus.

De loophole van de 2018 Farm Bill

De 2018 US Farm Bill legaliseerde industriële hennep en definieerde het als elk deel van de plant, inclusief derivaten, extracten en cannabinoïden, dat minder dan 0,3% THC bevat. De wetgeving anticipeerde echter niet op de opkomst van producten die andere van CBD afgeleide verbindingen bevatten, zoals synthetische cannabinoïden (delta-8-THC, delta-10-THC, HHC, THCP…) en THCA. Deze situatie heeft een grijze zone in de regelgeving gecreëerd, die de DEA met haar recente verduidelijking wil opvullen.

PUBLICITE

De U.S. Food & Drug Administration (FDA) heeft consumenten herhaaldelijk gewaarschuwd voor de risico’s van ongereguleerde roesmiddelen afgeleid van hennep. Deze producten, die vaak aan jongeren worden verkocht, kunnen schadelijke chemicaliën bevatten. Bij gebrek aan federale regels hebben staten hun eigen maatregelen genomen, door deze stoffen te verbieden of te onderwerpen aan marihuanaregulering.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed