Connect with us

Maleisisch parlementslid wil einde aan opsluiting drugsgebruikers

Gepubliceerd

on

Gevangenis voor drugsgebruikers
Volg ons op Facebook

Het Maleisische parlementslid Ramkarpal Singh heeft de regering opgeroepen om delen van de Wet op Gevaarlijke Drugs uit 1952 te herzien om een meer medisch georiënteerde aanpak mogelijk te maken. Verwijzend naar gegevens van vorig jaar zei Ramkarpal dat bijna een derde van de totale gevangenisbevolking van het land achter de tralies zit voor drugsgerelateerde overtredingen.

PUBLICITE

“In september vorig jaar bedroeg het aantal gedetineerden in alle gevangenissen van het land 75.379, waarmee de maximale capaciteit van 69.816 werd overschreden”, zei hij in een verklaring. “In totaal zitten 23.523 van deze gevangenen een straf uit voor drugsgebruik en drugsverslaving onder de secties 12(2), 15(1)(a) en 39C van de wet.”

Daarom zou het volgens hem verstandig zijn als de regering de wet zou herzien. De heer Ramkarpal, voormalig onderminister van Recht en Institutionele Hervorming, zei dat het ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek zou moeten uitvoeren naar de effectiviteit van strafmethoden in de aanpak van drugsgerelateerde problemen.

Hij verwelkomde ook de inzet van het ministerie van Volksgezondheid om mensen die worstelen met drugsgebruik en -verslaving te helpen via een gezondheidsbenadering. Ramkarpal zei dat de inspanningen van NGO’s zoals Persatuan Pengasih om druggebruikers en verslaafden te behandelen, moeten worden verwelkomd en aangemoedigd.

“Druggebruikers en verslaafden opsluiten zal het probleem van druggebruik en verslaving niet oplossen of verminderen,” zei hij.

PUBLICITE

“Het is hoog tijd dat de regering een beleid gaat voeren dat op de lange termijn gericht is op de rehabilitatie van deze overtreders, die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land, en op het verminderen van het aantal gevangenen binnen de maximale capaciteit van de gevangenissen van het land.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed