Connect with us

Minister van Volksgezondheid zegt dat Spanje op weg is naar snelle legalisering van medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Plannen om medicinale cannabis in Spanje te legaliseren

De Spaanse minister van Volksgezondheid, José Manuel Miñones, heeft aangekondigd dat hij voor eind mei een rapport zal presenteren dat het mogelijk maakt om het gebruik van medicinale cannabis in het Spaanse Nationale Gezondheidssysteem (SNS) te reguleren. Het nieuws kwam nadat sommige parlementsleden klaagden dat het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (Aemps) achterliep met zijn analyse, waarvan de deadline in 2022 afliep.

PUBLICITE

Miñones verontschuldigde zich ook voor de vertraging tijdens zijn eerste optreden voor de gezondheidscommissie van het lagerhuis. Het Congres had in juni 2022 voor de regulering van medicinale cannabis gestemd en de relevante subcommissie had Aemps zes maanden de tijd gegeven om aanbevelingen te doen.

De minister legde echter uit dat er meer tijd nodig was om de veiligheid van patiënten te garanderen terwijl het rapport werd opgevolgd. “Dit is geen kwade trouw van dit ministerie, maar overijverigheid”, zei hij volgens Redacción Médica.

Wat is het Spaanse plan om medicinale cannabis te reguleren?
Zodra de regelgeving van kracht is, zal het mogelijk zijn om cannabis bevattende medicijnen te verstrekken, die in apotheken op recept verkrijgbaar zullen zijn. Volgens de minister werkt de farmaceutische industrie al aan een strategisch plan over deze kwestie en hij verzekerde dat het noodzakelijk is om hand in hand met de andere landen van de Europese Unie verder te gaan.

Het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie zal een lijst opstellen met strategische en prioritaire medicijnen die een grotere autonomie voor Europa als geheel mogelijk zullen maken.

PUBLICITE

Welke richting zal de regering Miñones inslaan?
De minister heeft ook toegezegd om de goedkeuring van bepaalde hangende verordeningen in de sector te vergemakkelijken, van de wet op gelijkheid, universaliteit en cohesie tot de wet op Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), die al in behandeling zijn. Het management zal zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg en zorgen voor snellere, effectievere toegang tot medische behandelingen en diensten.

Het zal zich ook richten op geestelijke gezondheid, obesitas bij kinderen, gezonde levensstijlen en de digitalisering van de NHS. Wat medicinale cannabis betreft, wordt het rapport dat de industrie zal lanceren nog voor begin juni verwacht.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed