Connect with us

Net als Bègles wil Strabourg experimenteren met het legaliseren van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Straatsburg

In het kielzog van de legalisering van cannabis in Duitsland heeft de burgemeester van Straatsburg, Jeanne Barseghian, “pragmatische lokale experimenten” met cannabisgebruik in Straatsburg voorgesteld, waarbij ze de beperkingen van het “zeer repressieve” beleid van Frankrijk en de onbevredigende resultaten voor de volksgezondheid die ermee gepaard gaan, aanhaalt.

PUBLICITE

Een oproep tot lokaal experimenteren

Het voorstel van de burgemeester van Straatsburg is ingegeven door de wens om de realiteit onder ogen te zien en nieuwe benaderingen te verkennen. De unieke positie van Straatsburg als grensoverschrijdende stad grenzend aan Duitsland, waar cannabis nu legaal is onder strikte regulering, creëert in feite een gedeelde leefruimte met duizenden mensen die dagelijks de Rijn oversteken, wat een realistische benadering van regulering vereist.

Niet iedereen in de lokale overheid van Straatsburg zit natuurlijk op dezelfde golflengte. Josiane Chevalier, prefect van de regio Grand Est, is tegen het idee van lokale experimenten en beweert dat dergelijke beslissingen onder de nationale bevoegdheid vallen. Ondanks het feit dat de burgemeester openstaat voor experimenten, houdt de vertegenwoordiger van de staat vol dat lokale tests niet haalbaar zijn en dat hierover op nationaal niveau moet worden beslist.

Er bestaan echter wel oplossingen, zoals wettelijke experimenten waar we het in 2018 al over hadden toen Orne, Creuse en Grenoble aangaven legalisatie te willen testen. De stad Bègles heeft meer recent aangekondigd lokaal te willen experimenteren met de legalisering van cannabis, zoals de proefprojecten in Zwitserland, en geeft op 10 april een conferentie over dit onderwerp.

Volksgezondheid en wetshandhaving

Het debat in Straatsburg gaat ook over bredere kwesties van volksgezondheid en wetshandhaving. Frankrijk heeft gekozen voor strenge maatregelen om druggebruik tegen te gaan, maar de doeltreffendheid van deze aanpak wordt steeds meer in vraag gesteld, gezien het hoge cannabisgebruik in Frankrijk ondanks strenge wetten en de vele schikkingen die inherent zijn aan de drugshandel.

Voor de toekomst drukt burgemeester Jeanne Barseghian de noodzaak uit van een open dialoog met de Franse overheid en gezondheidsinstanties om de reële mogelijkheden te onderzoeken van experimentele maatregelen rond een lokale test van cannabislegalisering, of zelfs legalisering op nationaal niveau.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed