Connect with us

Duitsland legaliseert cannabis voor persoonlijk gebruik

Gepubliceerd

on

Duitsland stemt voor legalisering cannabis

Het Duitse parlement heeft vandaag in een historische stemming in de Bondsdag gestemd voor het legaliseren van cannabis voor persoonlijk gebruik.

PUBLICITE

PUBLICITE

Onder de nieuwe wetgeving, die van kracht wordt op 1 april 2024, wordt cannabis verwijderd van de officiële lijst van illegale stoffen. Volwassenen mogen maximaal 25 gram cannabis bezitten in het openbaar en 50 gram thuis, en mogen drie planten kweken voor persoonlijk gebruik.

De legalisatie van cannabis was een verkiezingsbelofte van de regeringscoalitie met drie partijen: de Sociaal-Democratische Partij (SPD), de Vrije Democratische Partij (FDP) en de Groenen. De zogenaamde stoplichtcoalitie heeft beloofd om na het winnen van de algemene verkiezingen in 2021 cannabis uit de handen van criminele bendes te halen en wetgeving in te voeren om jongeren te beschermen.

De Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, heeft al gezegd dat het legaliseren van cannabis essentieel is om de volksgezondheid te beschermen, waarbij hij verontreinigende stoffen in cannabis die door criminelen wordt geleverd als risico voor consumenten aanhaalde.

“De bescherming van kinderen en jongeren staat centraal in het doel van deze wet”, zei de heer Lauterbach voorafgaand aan de stemming.

PUBLICITE

“Met deze wet bereiken we een aanzienlijke vermindering van de zwarte markt, een betere bescherming voor kinderen en jongeren en een veiliger product voor oudere consumenten.”

Onder de nieuwe wet mogen jongeren onder de 18 jaar geen cannabis gebruiken. Zodra Cannabis Social Clubs zijn opgericht, mogen 18- tot 21-jarigen vanaf juli dit jaar nog maar 30 gram cannabis per maand kopen met een THC-gehalte van maximaal 10%.

De wet zal ook de oprichting van Cannabis Social Clubs toestaan vanaf 1 juli 2024. De clubs moeten een bedrijfsvergunning hebben, mogen geen winstoogmerk hebben en mogen maximaal 500 leden hebben. Deze clubs mogen cannabis produceren voor hun leden, maar beperken de hoeveelheid cannabis die elk lid per maand mag ontvangen.

De twee oppositiepartijen en de coalitie hebben zich enigszins verzet en hun bezorgdheid geuit over de schadelijke effecten van roken in het bijzijn van kinderen. De nieuwe wet verbiedt het gebruik van cannabis binnen 100 meter van scholen, parken en sportfaciliteiten.

De verandering komt niet overeen met de oorspronkelijke plannen van de coalitie om een volledig gereguleerde commerciële cannabismarkt in Duitsland te openen, met onder andere verkooppunten, zoals het geval is in landen als Canada en sommige Amerikaanse staten.

Deze plannen, die vaak de tweede pijler van legalisatie worden genoemd, zouden niet voldoen aan de EU-regelgeving. Lauterbach zei dat hij in gesprek blijft met de Eureopese Unie over hoe Duitsland naar deze tweede fase kan gaan door middel van een proefproject, vergelijkbaar met projecten die al aan de gang zijn in Zwitserland en Nederland.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed