Connect with us

Opiniepeiling: 61% van de Amerikaanse kiezers is voorstander van het legaliseren van psychedelica voor therapeutische doeleinden

Gepubliceerd

on

Legalisering van psychedelica in de Verenigde Staten

Een meerderheid – 61% – van de geregistreerde kiezers in de VS is voorstander van het legaliseren van psychedelica voor therapeutische doeleinden, volgens de inaugurele UC Berkeley Psychedelics Survey. 56% van de ondervraagden is voorstander van het verkrijgen van Food and Drug Administration (FDA) goedkeuring voor psychedelica op recept.

PUBLICITE

Een overweldigende meerderheid van de ondervraagden (78%) is er voorstander van dat onderzoekers gemakkelijker psychedelische stoffen kunnen bestuderen, terwijl bijna de helft van de ondervraagden (49%) voorstander is van het afschaffen van strafrechtelijke sancties voor persoonlijk gebruik en bezit, en 44% voorstander is van het toestaan van het gebruik van psychedelica voor spirituele en religieuze doeleinden.

Van de 61% die voor het toestaan van therapeutisch gebruik van psychedelica is, zei 63% dat psychedelica “niet iets voor mensen zoals ik” zijn, 56% zei dat psychedelica “niet iets is waar ik in geïnteresseerd ben”, en 47% zei dat psychedelica “geen goede zaak voor de samenleving” zijn.

Van degenen die het eens waren met de decriminalisering van middelen, zei 57% dat psychedelica niets voor hen waren, 39% was niet geïnteresseerd in meer informatie en 41% zei dat psychedelica “niet goed voor de samenleving” waren.

Iets meer dan de helft van de ondervraagden (51%) zei dat ze een “eerstegraads” verband hadden met het gebruik van psychedelica – ofwel zijzelf of iemand in hun omgeving had een psychedelische drug gebruikt.

PUBLICITE

“Respondenten met een eerstegraads kennis van en connectie met psychedelica zijn ook vaker voorstander van beleidshervormingen, hebben een positieve perceptie van psychedelica en vertrouwen bijna alle informatiebronnen over psychedelica (met uitzondering van wetshandhaving). Met uitzondering van de uitbreiding van onderzoek, wordt geen enkele beleidshervorming met betrekking tot psychedelica overweldigend gesteund door kiezers die geen eerstegraads connectie met het gebruik hebben,” aldus het onderzoek.

Uit het onderzoek bleek dat 47% van de kiezers onlangs van psychedelica had gehoord, waarbij 48% aangaf gehoord te hebben van het gebruik van psychedelica voor de behandeling van geestelijke gezondheid.

Onder de ondervraagden waren liberale kiezers grotendeels voorstander van het legaliseren van therapeutische toegang tot psychedelica (80%), vergeleken met 66% voor gematigden en 45% voor conservatieven.

De meerderheid van de ondervraagde kiezers accepteert dat psychedelische therapie gebruikt zou moeten worden voor de behandeling van mensen die lijden aan terminale ziekten (80%), oorlogsveteranen (69%) en mensen die lijden aan therapieresistente depressie en angst (67%).

PUBLICITE

Minder mensen accepteren gratis toegang tot psychedelische therapie voor iedereen ouder dan 21 jaar (44%) of het gebruik van psychedelische therapie om drugsverslaving te behandelen (45%).

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed