Connect with us

Petitie roept Ottawa op om krachtiger eetwaren toe te staan

Gepubliceerd

on

THC in eetwaren in Canada

Canadese cannabiscampagnevoerders, onder leiding van NORML Canada, dringen er bij de federale regering op aan om de huidige limiet van 10 milligram THC per edible, met cannabis geïnfuseerde edibles, te heroverwegen en aanzienlijk te verhogen.

PUBLICITE

Een petitie, gesteund door Canada’s Competition Bureau en de Ontario Cannabis Store, wil de THC-limiet verhogen naar 100 milligram per verpakking zodat cannabisbedrijven effectief kunnen concurreren op de illegale markt.

De regelgevende context voor edibles in Canada

Canada’s reis naar de legalisatie van cannabis begon in 2018, met de detailverkoop van cannabisextracten en edibles die in 2019 worden toegestaan. Er zijn strenge regels opgelegd voor de sterkte van edibles, met een maximum THC-gehalte van 10 milligram per verpakking. Ter vergelijking: Californië, een van de grootste gereguleerde markten in de VS, staat tot 100 milligram THC per verpakking toe. De roep om een herziening van deze limieten komt voort uit de bezorgdheid dat beperkende regelgeving consumenten in de richting van illegale aanbieders zou kunnen sturen.

Jennawae Cavion, uitvoerend directeur van NORML Canada, stelt dat de huidige THC-limiet op edibles een aanzienlijk nadeel oplevert voor bedrijven met een vergunning. In een interview met de National Post wijst Jennawae Cavion erop dat de lage potentie van edibles het moeilijk maakt voor legale verkopers om te concurreren met illegale aanbieders.

De petitie om de THC-limieten te verhogen wint aan geloofwaardigheid dankzij de steun van gerenommeerde organisaties zoals het Competition Bureau of Canada en de Ontario Cannabis Store. Beide hebben Health Canada aangespoord om de huidige THC-limieten te heroverwegen. Het Competition Bureau merkt specifiek op dat het beperken van THC-niveaus misschien niet nodig is om de doelstellingen van de regering te bereiken, en benadrukt de noodzaak om een concurrerend ondernemingsklimaat te behouden.

PUBLICITE

Dissenting views

Een onafhankelijk panel van experts, opgericht in 2022, heeft recentelijk zijn eerste rapport gepubliceerd. Het rapport laat verschillende meningen zien over de THC-limiet, waarbij sommigen pleiten tegen grootschalige veranderingen snel nadat de regelgeving is geïmplementeerd. Critici beweren dat de limiet van 10 milligram is ingesteld om overconsumptie door onervaren gebruikers te voorkomen.

Michael DeVillaer, assistent-professor aan de afdeling Psychiatrie en Gedragsneurowetenschappen van de McMaster Universiteit, maakt zich zorgen over de mogelijke risico’s voor de volksgezondheid die gepaard gaan met het verhogen van de THC-limieten. Hij dringt er bij de indieners op aan om marktonderzoeken te overleggen die een sterke consumentenvraag naar dergelijke producten aantonen.

Patrick Weiler, het liberale parlementslid dat de petitie sponsort, benadrukt de noodzaak om te reageren op de vraag van consumenten naar hogere THC-limieten. Hij gelooft dat het verhogen van de THC-limiet consumenten zal aanmoedigen om te kiezen voor gereguleerde bronnen in plaats van de illegale markt, terwijl overbodige verpakkingen worden verminderd en het succes van cannabislegalisering in Canada wordt behouden.

In 2022 hadden Canadese bedrijven de regering al opgeroepen om de limiet te verhogen naar 100mg THC per verpakking, zonder succes.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed