Connect with us

Senaat van Ohio stemt eindelijk in met onmiddellijke, bredere legalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in de Senaat van Ohio
Volg ons op Facebook

Tot ieders verrassing heeft de Senaat van Ohio, slechts enkele dagen voordat de door de kiezers goedgekeurde legalisatie van cannabis van kracht zou worden, een herzien wetsvoorstel aangenomen dat niet alleen bepaalde bepalingen uitbreidt, maar ook belangrijke wijzigingen aanbrengt in de oorspronkelijk voorgestelde wetgeving.

PUBLICITE

Een onverwachte wending

De Senaat van Ohio speelt het spel van de emotionele lift. Na aanvankelijk voor te hebben gesteld om belangrijke bepalingen van het door de kiezers goedgekeurde initiatief in te trekken, zoals het thuis kweken en het uitstel van een jaar voor de verkoop voor volwassenen, heeft de Senaatscommissie Algemene Zaken unaniem een herzien wetsvoorstel goedgekeurd na de publieke verontwaardiging die de GOP had veroorzaakt.

Volgens Republikeins senator Rob McColley, geciteerd door MarijuanaMoment, waren de onderhandelingen die plaatsvonden tijdens het reces van de commissie gericht op het uitroeien van de zwarte markt met behoud van de toegang zoals goedgekeurd door de Ohioans. Commissievoorzitter Michael Rulli erkende de overweldigende publieke respons en zei: “Ik denk dat de mensen hebben gesproken.

Het herziene wetsvoorstel handhaaft niet alleen het recht op thuisteelt – echter beperkt tot 6 planten per huishouden in plaats van 12 – maar staat volwassenen ook toe om binnen 90 dagen cannabis te kopen bij bestaande apotheken, in plaats van een jaar te wachten.

Een opmerkelijke toevoeging aan het nieuwe wetsvoorstel is de bepaling dat bepaalde eerdere cannabisgerelateerde veroordelingen automatisch ongedaan worden gemaakt, een maatregel die door voorstanders wordt toegejuicht. Gouverneur Mike DeWine heeft beloofd de wil van het volk te respecteren en benadrukt het belang van een goed functionerende gelegaliseerde markt om de zwarte markt tegen te gaan.

PUBLICITE

Het gewijzigde wetsvoorstel brengt ook de volgende wijzigingen aan:

  • Het maximum aantal cannabiswinkels dat geopend mag worden in de staat is vastgesteld op 350
  • .

  • Al bestaande medicinale cannabis dispensariums mogen recreatieve producten verkopen
  • De toegestane potentie van extracten wordt beperkt tot 50% THC en die van bloemen tot 35%
  • De accijns op cannabis wordt vastgesteld op 15%, met extra belastingen voor lokale overheden tot 3%
  • 15 miljoen dollar aan cannabisbelastinginkomsten zou worden geoormerkt voor het verwijderen van strafbladen

Ohio wordt hiermee de 24e Amerikaanse staat die cannabis legaliseert voor gebruik door volwassenen. De wet wordt binnen 90 dagen na ondertekening door DeWine van kracht.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed