Connect with us

Senator in Wisconsin start petitie om cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Plannen om cannabis te legaliseren in Wisconsin
Volg ons op Facebook

In Wisconsin is Senate Minority Leader Melissa Agard hard aan het werk om de door de GOP gecontroleerde wetgevende macht ertoe te bewegen een hoorzitting te houden over haar wetsvoorstel voor de legalisatie van cannabis.

PUBLICITE

Ondanks de populariteit van cannabislegalisering in Wisconsin hebben Republikeinse wetgevers nog steeds geen openbare hoorzitting gepland, wat Senator Agard ertoe aanzette een online petitie te starten om publieke steun te krijgen voor haar zaak.

Senator Agard roept op tot openbare hoorzitting

Senator Melissa Agard, een fervent voorstander van cannabishervorming, heeft onlangs een online petitie verspreid om de door de GOP gecontroleerde wetgevende macht aan te sporen een openbare hoorzitting te houden over haar wetsvoorstel om cannabis te legaliseren. De petitie benadrukt de kloof tussen wetgevers en de wil van het volk met de volgende woorden: “Republikeinen kunnen de wil van het volk niet blijven negeren en moeten de stem van Wisconsinites horen!

Agards wetsvoorstel voor de legalisatie van cannabis bevat een reeks bepalingen om een gereguleerde en eerlijke cannabisindustrie in Wisconsin te creëren. Volwassenen van 21 jaar en ouder zouden tot vijf ounces cannabis (140 gram) voor persoonlijk gebruik mogen bezitten en tot 12 planten mogen kweken.

Het wetsvoorstel zou een accijns van 15% heffen op cannabisproducenten en 10% op winkeliers en lounges, waarbij medicinale cannabispatiënten zouden worden vrijgesteld van de belasting. 60% van de gegenereerde belastinginkomsten zou worden toegewezen aan een subsidiefonds voor herinvestering in de gemeenschap, ter ondersteuning van initiatieven voor deelname van vrouwen en minderheden in de industrie, gelijke gezondheidszorg en training voor wetshandhaving om rijden onder invloed van cannabis tegen te gaan.

PUBLICITE

Belemmeringen in het wetgevingslandschap van Wisconsin

Ondanks de overtuigende argumenten voor legalisatie heeft het Republikeinse leiderschap in Wisconsin zich terughoudend opgesteld bij het doorvoeren van een zinvolle cannabishervorming. De door de GOP gecontroleerde wetgevende macht heeft al gestemd voor het schrappen van taal over cannabishervorming uit het begrotingsverzoek van gouverneur Tony Evers. Hoewel er discussie is geweest over beperkte wetgeving voor medicinale cannabis, is er nog geen officieel wetsvoorstel ingediend.

GOP senator Mary Felzkowski heeft kritiek geuit op Democraten zoals Agard, met het argument dat hun pleidooi voor volledige legalisatie afleidt van de hervormingsinspanningen. Zoals de minderheidsleider echter aangeeft, hebben de Republikeinen de meerderheid in beide kamers, waardoor ze de macht hebben om de hervorming van hun keuze door te drukken.

Als onderdeel van het wetgevingsproces heeft het Ministerie van Financiën van Wisconsin een belastingschatting uitgebracht dat de Agard-hervorming jaarlijks bijna 170 miljoen dollar aan belastinginkomsten zou opleveren, naast het creëren van banen en nieuwe kansen voor boeren en gemeenschappen in Wisconsin.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed