Connect with us

Duitse parlementsleden stemmen in met herzien wetsvoorstel om cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Duitsland
Volg ons op Facebook

Duitse parlementsleden hebben overeenstemming bereikt over de legalisering van cannabis in Duitsland tekst die volgende week in stemming wordt gebracht in de Bondsdag, met de steun van de regeringscoalitie.

PUBLICITE

De definitieve tekst versoepelt een aantal van de voorgestelde regels, verzekert zich van partijoverschrijdende steun en maakt de weg vrij voor een beslissende stemming in de Bondsdag.

Een parlementslid van de Groene Partij, Kirsten Kappert-Gonther, legde uit dat de onderhandelingen rond de tekst het mogelijk hadden gemaakt om “praktische regels te vinden die de bescherming van jongeren en de gezondheid garanderen en de decriminalisering van volwassen consumenten werkelijkheid laten worden”.

Kernpunten van de onderhandelingen

Een van de hoekstenen van de wetgeving is de vermindering van de beperkingen op het bezit en de consumptie van cannabis. Verboden consumptiezones rond pleinen, speelplaatsen en scholen zijn gehalveerd van 200 meter naar 100 meter. De wet introduceert ook een tolerantiemarge voor cannabisbezit. Bezit van 25 tot 30 gram, dat voorheen strafbaar zou zijn geweest, wordt nu beschouwd als een lichte overtreding, waarbij strafrechtelijke vervolging alleen van toepassing is op hoeveelheden boven deze marge.

Er zijn ook belangrijke wijzigingen aangebracht met betrekking tot persoonlijke teelt. De toegestane hoeveelheid gedroogde cannabis die door de betrokken persoon wordt gekweekt, is verdubbeld van 25 naar 50 gram. Het bezit van minder dan 60 gram wordt beschouwd als een lichte overtreding, boven deze grens zijn strafrechtelijke vervolging mogelijk. De wetgeving specificeert dat de toegestane hoeveelheid betrekking heeft op gedroogde cannabis en niet alleen op geoogste bloemen (die meer wegen).

PUBLICITE

Een ander belangrijk aspect van de wet is de vaststelling van een nieuwe THC-limiet voor bestuurders, aangezien de huidige limiet van één nanogram per milliliter bloed te laag wordt geacht. Een gespecialiseerde commissie krijgt de opdracht om voor 31 maart 2024 een herziene grenswaarde voor te stellen.

De wet zal gefaseerd worden ingevoerd. De bepalingen met betrekking tot persoonlijke teelt en de decriminalisering van bezit moeten op 1 maart van kracht worden, terwijl de verordeningen met betrekking tot Cannabisclubs op 1 juni of 1 juli van kracht moeten zijn.

De autoriteiten zijn ook van plan om een tweede aanvullende maatregel in te voeren die pilootprojecten zou opzetten voor commerciële verkoop in steden over het hele land. Deze wetgeving zal naar verwachting worden onthuld nadat ze ter beoordeling is voorgelegd aan de Europese Commissie.

Zodra de Bundestag de legalisatiemaatregel heeft aangenomen, zei mevrouw Kappert-Gonther dat wetgevers “zullen blijven samenwerken aan de tweede pijler”, die betrekking heeft op het proefprogramma voor commerciële verkoop.

PUBLICITE

Na de stemming van volgende week zal het nog enkele maanden duren voordat het wetsvoorstel wordt behandeld door de Bundesrat, een apart wetgevend orgaan dat de Duitse deelstaten vertegenwoordigt. Leden van de Bundesrat poogden de voorgestelde hervorming in september te blokkeren, maar slaagden daar niet in.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed