Connect with us

Sommige mensen voelen de effecten van edibles niet en de wetenschap weet niet waarom

Gepubliceerd

on

Effect van eetbare producten
Volg ons op Facebook

edibles worden vaak beschouwd als een van de beste manieren om de effecten van cannabis na verloop van tijd te ervaren, soms met het risico dat je ook de potentie ervan ervaart. Het consumeren van THC via voedsel kan een zeer intense staat van euforie veroorzaken die 6 tot 8 uur kan duren, of zelfs langer, afhankelijk van de dosering van het eetbare product.

PUBLICITE

Sommige mensen ervaren deze effecten echter niet met edibles. Ze kunnen gemakkelijk stoned worden als ze een joint roken, maar voelen niets als ze met cannabis geïnfuseerde edibles consumeren. Dit fenomeen, bekend als “ediblocked”, komt vaker voor dan we denken en heeft te maken met onze fysiologische opmaak.

Variabiliteit van cannabiseffecten

Cannabis heeft verschillende effecten op verschillende mensen. Terwijl sommigen high kunnen worden van een kleine hoeveelheid, hebben anderen een veel grotere hoeveelheid nodig. Een interview uit 2021 met Al McDonald, een cannabisteler uit Ontario, Canada, benadrukt dit probleem. McDonald vertelde hoe hij, ondanks het consumeren van een aanzienlijke hoeveelheid THC in de vorm van edibles, niets voelde terwijl zijn vrienden zichtbaar high waren. Pas toen hij ongeveer 700 mg THC consumeerde, begon hij effecten te voelen, een dosis die veel hoger was dan het standaard beginpunt van 5 mg.

Soortgelijke verhalen onthullen een immuniteit voor edibles ondanks de consumptie van extreem krachtige cannabisproducten. Deze immuniteit is niet alleen teleurstellend voor recreatieve gebruikers; het bemoeilijkt ook de dosering van medische cannabis, waarvan de precieze effecten cruciaal zijn voor de behandeling.

Wetenschappelijke zorgen

Wetenschappers en artsen onderzoeken nog steeds de redenen achter dit fenomeen. Dr. Staci Gruber, directeur van cannabisonderzoek in het Neuroscience Discovery Programmes in het McLean Hospital in Massachusetts, suggereert dat sommige mensen een variant van een specifiek leverenzym kunnen hebben waardoor ze “te efficiënt” zijn in het metaboliseren van THC bij inname. THC wordt dan omgezet in een actieve metaboliet die snel wordt omgezet in een inactieve vorm, waardoor het euforische effect wordt voorkomen.

PUBLICITE

Het enzym CYP2C9 speelt een cruciale rol in hoe THC wordt gemetaboliseerd. Dit gen is verantwoordelijk voor het omzetten van THC in 11-hydroxy-THC, de belangrijkste actieve metaboliet van THC die in het lichaam wordt gevormd na consumptie, en die vervolgens wordt afgebroken in THC-COOH. Mensen met bepaalde subtypes van dit gen kunnen moeite hebben met het efficiënt metaboliseren van THC.

“Het is een beetje alsof ze de tussenstap overslaan,” legt Dr Gruber uit.

De rol van de lever en genetica

Genetica heeft een significante invloed op hoe je reageert op cannabis. De lever, die bestaat uit enzymen die helpen bij het metaboliseren van drugs en andere stoffen, speelt een centrale rol. De P-450 enzymen in de lever zijn verantwoordelijk voor het primaire metabolisme van drugs en helpen ook bij het metaboliseren van de cannabinoïden in cannabis. Dit proces hangt echter af van de manier waarop varianten van het CYP2C9-gen tot expressie komen, wat al wordt gebruikt om te anticiperen op een reactie op THC of bepaal je compatibiliteit met cannabis.

Veel andere factoren beïnvloeden het THC-metabolisme in het menselijk lichaam. Vetmetabolisme, lichaamsvet, leeftijd, genetica, gebruiksfrequentie en lichaamsgewicht hebben allemaal invloed op hoe lang het duurt voordat de effecten van THC voelt.

PUBLICITE

Hoewel een lage tolerantie voor cannabis in veel opzichten gunstig kan zijn, valt er nog veel te leren over waarom sommige mensen ediblocked zijn. Er wordt onderzoek gedaan om te begrijpen of er manieren zijn om de genexpressie te veranderen zodat mensen de effecten van cannabis met minder THC kunnen voelen.

In de tussentijd kunnen degenen die geen interesse hebben in edibles, waar cannabis legaal is, overwegen om te experimenteren met andere vormen van cannabis. Roken of het consumeren van geconcentreerd kan in dit opzicht effectiever blijken.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed