Connect with us

Sporen van cannabis gevonden in 17e-eeuwse Italiaanse skeletten

Gepubliceerd

on

Cannabis in Italië

Cannabis, vaak geassocieerd met de hedendaagse tegencultuur, heeft een lange en complexe geschiedenis, diep geworteld in diverse samenlevingen. Recent onderzoek in Milaan, Italië, werpt nieuw licht op het historisch gebruik van cannabis door skeletresten van een 17e-eeuwse begraafplaats te onderzoeken.

PUBLICITE

Het onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Milaan legt bewijs bloot van recreatief gebruik van cannabis.

Historische achtergrond en pauselijk verbod

Het historische gebruik van cannabis is goed gedocumenteerd, met de Griekse historicus Herodotus die de psychotrope effecten vermeldde in 440 voor Christus. Medische verslagen uit de Middeleeuwen in Europa onthullen ook wijdverspreide medicinale toepassingen van cannabis, voor de behandeling van kwalen variërend van jicht tot bevallingspijn.

In 1484 vaardigde paus Innocentius VIII een decreet uit waarin cannabis werd beschreven als een “onheilig sacrament”, wat een eeuwenlange associatie met heidendom en een opstand tegen de kerk inluidde.

Onderzoekers onder leiding van bioloog Gaia Giordano hebben een baanbrekend onderzoek uitgevoerd op dijbenen uit de Ca’ Granda crypte in Milaan, waarbij sporen werden ontdekt van THC en CBD. Dit is de eerste keer dat cannabis is gedetecteerd in menselijke botten, wat een uniek inzicht geeft in historisch cannabisgebruik. Deze resultaten weerleggen de heersende opvatting dat cannabis na het pauselijke verbod uit de geschiedenis is verdwenen.

PUBLICITE

De resultaten van het onderzoek geven aan dat cannabis waarschijnlijk recreatief werd gebruikt in het 17e-eeuwse Milaan, aangezien de medische dossiers van het Ospedale Maggiore, het belangrijkste ziekenhuis voor de armen van de stad, cannabis niet onder de medicinale planten opnamen.

Archeotoxicoloog Domenico di Candia, die het onderzoek leidde, suggereert dat de barre omstandigheden in het 17e-eeuwse Milaan, gekenmerkt door hongersnood, ziekte en armoede, kunnen hebben bijgedragen aan het recreatieve gebruik van cannabis. De plant zou kunnen zijn toegevoegd aan voedsel, zoals cake en kruidenthee, om de harde realiteit van het leven in die tijd te verlichten.

Historische hennepproductie in Italië

De historische rol van Italië als belangrijke producent van hennep voegt nog een laag toe aan de bevindingen. Hennep werd op grote schaal gebruikt in verschillende industrieën, waaronder touw, textiel en papier. Onderzoekers, waaronder Marco Perduca, een voormalige Italiaanse senator, geloven dat de populariteit van hennep in de Italiaanse geschiedenis het waarschijnlijk maakt dat cannabis ook werd geconsumeerd vanwege de psychoactieve effecten.

Deze ontdekking werpt vragen op over de sociale schaamte die nog steeds gepaard gaat met cannabisgebruik.

PUBLICITE

Perduca suggereert dat het stigma geworteld is in de perceptie van cannabis als een stof die gehoorzaamheid tart, in het bijzonder aan de katholieke kerk, van oudsher een machtig instituut in Italië. Ondanks de huidige legalisatie van medicinale cannabis in Italië, gaan de debatten over de bredere acceptatie ervan door, inclusief de opname van CBD in de lijsten van verdovende middelen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed