Connect with us

Weet jij wat de favoriete cannabissoort van Bob Marley was?

Gepubliceerd

on

De favoriete cannabissoort van Bob Marley

Heb je je ooit afgevraagd wat de favoriete cannabissoort van Bob Marley was? Wij wel! En het antwoord ligt ergens tussen voor de hand liggend en anekdotisch in.

PUBLICITE

Een Jamaicaanse variëteit

Er wordt algemeen aangenomen dat Bob Marley de voorkeur gaf aan Lamb’s Breath als cannabisras. Deze specifieke soort is een landras cannabissoort die oorspronkelijk uit Jamaica komt, als je een soort die met de kolonisten en hun slaven uit India kwam en zich aan het klimaat van het Rasta-eiland heeft aangepast inderdaad “endemisch” kunt noemen.

Lamb’s Bread staat ook bekend om zijn krachtige en stimulerende sativa-effecten, die de creativiteit verhogen en positieve introspectie opwekken. Lamb’s Bread heeft een ongebruikelijke geur voor mensen die gewend zijn aan moderne soorten met een zeer ‘lokale’ uitstraling.

Volgens de legende zei Bob Marley ooit dat het roken van Lamb’s Breath ervoor zorgde dat mensen zichzelf beter leerden kennen: “When you smoke the it, it reveal you to yourself“.

Nu, een beetje graven onthult dat Lamb’s Bread een slang term is die vaak gebruikt wordt in Jamaica en simpelweg “goede ganja” betekent. Het wordt ook vaak genoemd in de Rastafari religie.

PUBLICITE

In een oud interview met High Times noemt Bob Marley eigenlijk nooit een specifieke variëteit die Lamb’s Bread heet.

Engelse versie Franse versie
Bob Marley:Ooit was ik in Jamaica, deed een show, en een man kwam naar me toe en gaf me een spliff. Nou, dat is het beste kruid dat ik ooit gerookt heb. Ja, man! Ik zal nooit meer zo’n kruid krijgen! Nee, nee, nee. Net als één boom in de aarde, snap je? Bob Marley:Ik was eens in Jamaica, ik deed een show en een man kwam naar me toe en gaf me een spliff. Het was de beste wiet die ik ooit gerookt had. Ja, man! Ik zal nooit meer zo’n wiet kopen! Nee, nee, nee. Er is maar één zo’n boom op aarde, weet je?
High Times: Maar één boom? High Times: Maar één boom?
BM: Gewoon één boom. Soms vind je gewoon een boom. Het is lammetjesbrood. BM: Gewoon een boom. Soms vind je gewoon een boom. Het is lammetjesbrood
HT: Wat is lammetjesbrood? HT:Wat is lamsbrood?
BM: De mogelijkheid wat de kruiden ‘ave ya call’s lamb’s bread. Sommige noem je Bethlehems brood. Dat is wanneer je echt goed kruid krijgt, snap je wat ik bedoel? BM:De eigenschap die kruiden hebben, noem ik Lamsbrood. Sommige worden Bethlehem Brood genoemd. Als je echt goede kruiden hebt, begrijp je wat ik bedoel?

 

Hier lijkt het erop dat Marley een onbekende variëteit “lamb’s bread” [wat vertaald zou kunnen worden als “gezegend brood” ?] noemde nadat hij had vastgesteld dat het van hoge kwaliteit was. De oorsprong van de term “lamb’s bread” is daarom net zo mysterieus als hoe het moderne Lamb’s Bread naar Amerika kwam. De naam heeft echter waarschijnlijk bijbelse wortels met duidelijke verwijzingen naar Jezus en sacramentele offers.

Een bioloog probeert de Jamaicaanse landrassen die Bob Marley consumeerde te recreëren uit lokale cultivars die bewaard zijn gebleven door de rasta’s van Jamaica, maar ook van andere Caribische eilanden.

PUBLICITE

Wat zijn de andere Jamaicaanse variëteiten?
Naast Lamb’s Breath is dit wat je kunt vinden in Jamaica.

Jamaicaanse

Dit is nog een landras cannabissoort die oorspronkelijk van de Caribische eilanden komt. Er zijn verschillende Jamaicaanse variëteiten en ze hebben allemaal de neiging om sativa te zijn, voornamelijk vanwege het lokale klimaat van het eiland dat de groei van grotere planten mogelijk maakt. Jamaicaanse landrasvariëteiten zijn gebruikt om verschillende andere variëteiten te creëren die nu in landen over de hele wereld te vinden zijn. Een beroemd voorbeeld is Jamaican Dream, een 90% sativa soort die al lang niet meer weg te denken is van de menukaarten van Amsterdamse coffeeshops.

Jamaicaanse Yarders

Dit is een hybride cannabissoort, maar zijn ouders zijn ook niet goed gedocumenteerd. We weten alleen dat een van de ouders een Jamaicaanse cultivar is. Ze heeft een rijk geur- en smaakprofiel: fruitig, kruidig, aards, zuur en kruidig. De effecten zijn euforie, creativiteit en kalmte. Het is een uitstekende medicinale variëteit die ook heeft geleid tot andere interessante cultivars, waaronder Jamaican Lion, die licht psychoactief is en gemakkelijk te vinden op plaatsen zoals Californië.

Jamaicaanse parel

Jamaican Pearl is afgeleid van een oude sativa die bekend staat als Early Pearl. Het is een plant die gekruist is met verschillende Jamaicaanse variëteiten om de genetica te versterken. Het energieke effect van dit kruid zal haar Caribische vibes de wereld rond sturen. De zoete en kruidige smaak roept de verre zonnige landen van de tropen op.

King’s Breath

Net als Lamb’s Breath is er King’s Breath (of King’s Bread onder zijn andere naam). Dit is een andere sativa variëteit, afkomstig uit de Blue Mountains van Jamaica. Het roken van King’s Breath geeft je een euforische, cerebrale sensatie met een citrussmaak.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed