Connect with us

Argentinië verleent de eerste zes vergunningen voor de productie en verkoop van medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabisvergunningen in Argentinië
Volg ons op Facebook

ARICCAME, het Argentijnse regelgevende agentschap voor cannabis, heeft onlangs de eerste zes vergunningen verleend voor de productie en marketing van medicinale cannabis. Dit besluit is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van de doelstellingen die zijn vastgelegd in Wet 27.669, die het regelgevend kader vastlegt voor de nationale medische cannabis- en hennepindustrie.

PUBLICITE

De goedgekeurde bedrijven

De zes bedrijven die deze baanbrekende licenties hebben ontvangen zijn Agrogenetica Riojana en Biofábrica Misiones uit La Rioja, Inkillay uit Tucumán, Whale Leaf uit Chubut, en Botannicans en Pampa Hemp uit Buenos Aires. Francisco Echarren, voorzitter van ARICCAME, toonde zich tevreden en benadrukte dat deze licenties het begin zijn van een nieuw tijdperk voor de nationale industrie, in overeenstemming met de bepalingen van Wet 27.669.

Argentinië gelooft in het economisch potentieel van de medicinale cannabis en industriële hennepindustrie. Officiële cijfers geven aan dat de sector de komende drie jaar tot 10.000 geregistreerde banen kan genereren, met een binnenlandse markt die wordt geschat op $500 miljoen. Experts zijn ook enthousiast over de mogelijkheid van extra export ter waarde van een miljard dollar. Pablo Fazio, voorzitter van de Argentijnse Cannabis Kamer, ziet deze ontwikkelingen als een “historische triomf” en gelooft dat dit nog maar het beginpunt is voor de Argentijnse cannabisindustrie.

Uitdagingen en vooruitzichten

Nu het nieuwe management van ARICCAME zijn taken opneemt, moet er binnenkort een one-stop shop operationeel zijn voor de presentatie van productieve projecten. Het zal ervoor zorgen dat aanbestedingen voor productielicenties snel kunnen worden uitgeschreven en zal mogelijkheden bieden voor verschillende spelers in het hele land. Onderzoeker Rolando García suggereert op Sechat dat een effectief overheidsbeleid voor de cannabisindustrie een dynamische regulering vereist die tegemoet kan komen aan de uiteenlopende behoeften van alle belanghebbenden.

In een wereldwijde context waarin de legale cannabisindustrie een hoge vlucht neemt, heeft Argentinië het potentieel om zich te ontpoppen als leider in de sector. Met meer dan 53 toegestane projecten in 17 provincies en de mogelijkheid om tot 500 miljoen dollar per jaar op te halen op de binnenlandse markt, staat het land op een keerpunt. De Argentijnse Cannabis Kamer (ArgenCann) voorspelt een export van $1 miljard en de creatie van 10.000 banen in de komende vier jaar, in lijn met de wereldwijde groeiverwachtingen voor de legale cannabisindustrie.

PUBLICITE

Zorgen over politieke veranderingen

Recente politieke veranderingen, waaronder de verkiezing van de nieuwe president Javier Milei, hebben bezorgdheid gewekt binnen de cannabisindustrie. Het aftreden van de voorzitter en directeuren van ARICCAME, gekoppeld aan onzekerheid over de continuïteit van het agentschap, heeft geleid tot ongerustheid onder spelers in de branche. Pablo Fazio, voorzitter van ArgenCann, benadrukt het belang van continuïteit in het overheidsbeleid om de groei en duurzaamheid van de industrie te waarborgen.

Valeria Salech, voorzitter van de NGO Mama Cultiva Argentina, uit op ElPlanteo het belang van dialoog en hoopt op een toegankelijke, diverse en pluriforme cannabismarkt die de individuele vrijheid respecteert. Dr. César Dip, een specialist in pijnmedicatie en cannabis, maakt zich zorgen over de mogelijke privatisering van het openbare gezondheidssysteem en de gevolgen daarvan voor consumenten van medicinale cannabis.

Ondanks de uitdagingen roept Pablo Fazio op tot kalmte en het opnieuw opstellen van agenda’s. Hij voorziet de behoefte aan een meer ordelijke en open markt, vooral op het gebied van buitenlandse handel. Er blijft bezorgdheid bestaan over mogelijke risico’s, zoals meer repressie en vervolging van cannabisconsumenten en -producenten. Industrieadvocaat Piero Liebman waarschuwt voor de onzekerheid over de regelgeving en de mogelijke gevolgen voor kleine producenten en organisaties.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed