Connect with us

Woordenlijst cannabis

Banger

Een banger is een houder die wordt gebruikt om cannabisconcentraten te verdampen op een bong of dab rig. Bangers kunnen variëren in ontwerp, maar zijn over het algemeen rond en gemaakt van glas, kwarts, keramiek of titanium. Verschillende materialen houden warmte anders vast en vereisen verschillende reinigingstechnieken.

PUBLICITE

Kwarts wordt momenteel beschouwd als het superieure materiaal voor het maken van bangers. In tegenstelling tot een glazen banger zal een kwartsbanger niet breken na herhaalde blootstelling aan hoge temperaturen. Als de banger van de juiste materialen is gemaakt, is hij bestand tegen de intens hoge temperaturen die gepaard gaan met het vapen van cannabisconcentraten en zorgt hij voor een schone en smakelijke vaping- of dabbing-ervaring.

Hoe gebruik je een kwartsbanger

?
Een kwartsbanger wordt in de joint van een dab rig of bong gestoken. De bangers worden geleverd met mannelijke en vrouwelijke pakkingen om ervoor te zorgen dat de banger in de bijbehorende joint past.

Zodra de banger in de joint is geplaatst en opgewarmd, kun je hem opwarmen en er een beetje concentraat in doen met behulp van een metalen of glazen dabtool. Je kunt in dit stadium een carburateurdop op de banger plaatsen. Terwijl het concentraat verdampt, zal de damp door de afdichting in de dab tool stromen. Inhaleer en geniet.

Hoe verwarm je een kwartsbanger

Een kwartsbanger kan worden verwarmd met een butaanbrander of elektronische verwarmingsspiraal. Verwarm de banger gelijkmatig tot hij begint te gloeien. Dit kan tussen de 20 seconden en vijf minuten duren, afhankelijk van de vorm en dikte van de banger. Laat de banger afkoelen. Afhankelijk van de temperatuur van je favoriete dab, moet je misschien 15 seconden tot een minuut wachten voordat je het concentraat aanbrengt.

PUBLICITE

Wat is een dabnagel?
Een dabnagel is een nagelvormig inzetstuk voor een dabmachine. In plaats van in het kopje van een banger, wordt het concentraat op de verwarmde kop van een nail, de nagel, geplaatst. Sommige dabnagels hebben een koepel nodig, terwijl anderen gaten hebben om de luchtcirculatie te vergemakkelijken.

Dabnagels zijn gemaakt van glas, kwarts, titanium of keramiek. Glazen nagels zijn goedkoop, maar kunnen barsten als ze snel en herhaaldelijk worden verhit. Kwarts heeft vaak de voorkeur omdat het een superieure verwarmings- en smaakervaring biedt.

Is een banger een nagel?
Hoewel veel mensen de banger en de spijker door elkaar gebruiken, zijn ze eigenlijk een beetje verschillend. Beide dienen hetzelfde doel – een plek om je concentraat te parkeren zodat het kan spuiten. Maar de banger, met zijn emmervorm, is meer een container, waardoor hij ideaal is voor saus en andere nattere concentraten. De platte kop van de nail is ideaal voor stevigere concentraten zoals shatter en crumble.

Waarom wordt mijn banger zwart?
Bangers worden zwart en ontwikkelen een teerresidu wanneer ze worden verhit tot boven de 538 graden Celsius. Het verwarmen van concentraten tot tussen de 400 en 600 graden Fahrenheit (204 en 315 Celsius) behoudt hun smaak en houdt de kwarts in goede conditie. Maak je banger na elke dab schoon om ophoping van residu te voorkomen. Kwartsbangers worden na verloop van tijd dof, troebel en geel als ze niet goed worden onderhouden.

PUBLICITE

Heb je een carb cap nodig voor een banger?
Een carb cap is een dabbing accessoire dat ervoor zorgt dat cannabisconcentraat bij een lagere temperatuur verdampt, waardoor de kwaliteit en smaak van het concentraat verbetert. Carb caps reguleren de luchtstroom en druk door te voorkomen dat warmte ontsnapt, waardoor het kookpunt van het concentraat wordt verlaagd. Ze beschermen ook de kwartsbranders.

Hoewel een carb cap niet strikt noodzakelijk is voor een banger, wordt het gebruik ervan sterk aangeraden. Carb caps verdampen de volledige inhoud van de dab, zodat er geen afval op de nagel achterblijft. Veel gebruikers merken ook dat de damp dikker lijkt met een carb cap.

Wat is de beste banger voor dabs?
Bij het kiezen van een banger zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de hoek, de grootte en of het een mannelijke of vrouwelijke joint is. Vervolgens hangt alles af van de grootte van je dab rig en het materiaal dat je verkiest – glas, kwarts of titanium. Veel van wat we hebben geschreven over het beste materiaal voor nagels is ook van toepassing op bangers.

Wat betekent het om een banger te “chazen”?
Het “chazzen” van een banger verwijst naar wat er gebeurt als je te lang veel te veel warmte gebruikt en een zwarte, verkoolde puinhoop in je banger creëert. Om chaz te voorkomen, moet je het rustig aan doen.

Experts raden zelfs aan om een stopwatch of timer app op je telefoon te gebruiken om te experimenteren en de optimale verwarmings- en koeltijden te vinden voor perfecte dabs met minder rommel. Chazzing kan na verloop van tijd ook optreden als je je banger of nagel niet schoon houdt. Dab rigs kunnen, net als alle andere cannabisapparatuur, verstopt raken en vol ziektekiemen zitten, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt.

Hoe bereid je een nieuwe banger voor

?
Het is belangrijk om een nieuwe banger voor te bereiden op de hitte van het dabben en alle chemische resten of vuil te verwijderen die hij tijdens de productie en het transport heeft opgelopen. De methode om een banger te kruiden varieert, afhankelijk van of het kwarts, glas of titanium is. Je kunt dezelfde stappen volgen als die beschreven zijn voor het voorbereiden van een spijker.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed