Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is een ons cannabis?

Ons cannabis

Hoewel het Franse metrieke stelsel waarschijnlijk het meest voor de hand liggend is voor ons om te gebruiken, heb je waarschijnlijk al de Engelse termen “once” of “huitième” gezien. Wat betekenen die?

PUBLICITE

Een ounce is gelijk aan 28 gram en in de meeste staten waar consumptie is voorbehouden aan volwassenen, is dat het maximum dat je mag kopen en bezitten.

Een achtste gram cannabis is waarschijnlijk de meest voorkomende hoeveelheid die consumenten kopen op de legale markten in de Verenigde Staten. Waarom? Cannabismerken, apotheken en bezorgdiensten meten gedroogde bloem allemaal in grammen en ounces. Een achtste is gewoon steno voor een achtste van een ounce, of 3,5 gram wiet.

Hoe zet je cannabis ounces om naar grammen

Ter referentie is hier een snelle gids voor het omrekenen van ounces wiet naar grammen:

Maat Per gram Per ounce
1 achtste (eigth) 3,5 gram ⅛ van een ons
1 kwart 7 gram ¼ van een ons
1 halve ons (half) 14 gram ½ ons
1 ounce (ons) 28 gram 1 ounce

De prijs van de bloem varieert afhankelijk van de kwaliteit van het product en de markt waar het verkocht wordt. Je kunt voor een gram bloem in Amerikaanse apotheken tussen de $4 en $20 verwachten, waarbij je soms een prijsverlaging krijgt als je grotere hoeveelheden koopt.

PUBLICITE

Hoeveel weegt een achtste vergeleken met een gram?
Ga een willekeurige apotheek binnen en je ziet rijen en rijen potten met wiet waar een achtste in zit. Maar wat is precies het gewicht van een achtste? Zoals hierboven vermeld, verwijst de term achtste naar een achtste van een ons of 3,5 gram. Wie bekend is met afmetingen (en Google) weet dat een achtste van een ounce eigenlijk 3,543603875 gram is.

Praktisch gezien komt een achtste gram overeen met drie joints van één gram en één joint van een halve gram, of zeven kleinere joints van een halve gram. Met een achtste gram kun je twee of drie blunts draaien of een handvol spliffs. Je kunt ook een goede partij cannabisboter maken of minstens een half dozijn knallers in elkaar flansen.

Een kwart ons wiet weegt 7 gram.

Winkelgewicht

Oké, een achtste wiet is het meest voorkomende gewicht dat cannabisconsumenten kunnen verwachten te vinden. Maar als je achter de toonbank gaat staan, kun je te maken krijgen met veel grotere hoeveelheden wiet en een hele nieuwe terminologie.

PUBLICITE

Kwart

Een kwart ons wiet weegt 7 gram. Om dat in perspectief te zetten: een kwart ons marihuana is genoeg voor vijf tot zeven blunts en een arsenaal aan joints. Verdubbel dat en je krijgt een halve ounce, of 14 gram. Deze hoeveelheid staat ook bekend als half of half-O. Met een halve ounce kun je zeven tot 14 blunts rollen.

Eenheid

Een ounce weegt 28 gram. Dit komt overeen met vier kwarten of acht achtsten, vandaar de omschrijvingen kwart en achtste. In het dagelijks taalgebruik hoor je sommige mensen naar een ounce verwijzen als een zip of een O. Je zult ounces ook tegenkomen in wetgeving die beperkingen voor bezit beschrijft, dat wil zeggen hoeveel wiet je per keer mag bezitten of per maand mag kopen in een bepaalde staat.

Kwart pond

Nee, we hebben het niet over hamburgers. Een kwart pond wiet is 113,4 gram. Met 16 ounces in een pond, kun je een kwart pond ook beschouwen als vier ounces. En omdat rokers overal een slangterm voor hebben, wordt een kwart pond vaak kortweg QP genoemd.

Half pond

Bij dat gewicht aan wiet zit de hint zeker in de naam. Na het kwart pond weegt het halve pond 226,8 gram. Een half pond, of acht ons cannabis, wordt ook wel een half-pack of half-pounder genoemd.

Pond

Een pond komt overeen met ongeveer 453 gram of 16 ounces. Dat is genoeg wiet om de gemiddelde cannabisconsument een jaar lang tevreden te stellen – en een flinke deuk in zijn bankrekening te slaan. Een pond cannabisbloem kan tot $3.000 kosten op legale Amerikaanse markten.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed