Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat zijn terpparels en hoe gebruik ik ze?

Als je aan concentraten doet, heb je waarschijnlijk al veel verschillende methoden geprobeerd om de ‘volledige ervaring’ te krijgen. Misschien heb je geprobeerd je eigen gravity bong te maken, je bol aan te steken met natuurlijke henneplonten of verschillende temperaturen te testen.

PUBLICITE

Maar heb je al gehoord van terp parels? Ze zijn inderdaad een nieuw accessoire dat zorg en onderhoud vereist, maar ze kunnen je in staat stellen om je geconcentreerde een beetje verder te brengen.

Wat zijn deze terp parels?

Des terps parels

Des terps parels

Wat zijn terpparels?

De terp parels zijn kleine parelachtige balletjes die op de bodem van de “kom” van je dab machine zitten. Ze worden gebruikt om het concentraat en de warmte gelijkmatig te verdelen, wat resulteert in gelijkmatige dabs en het optimaliseren van de smaken van de terpenen in je concentraat.

Ze zijn gemaakt van borosilicaat, kwarts of robijn, zijn 4 tot 6 mm dik en wegen tussen de 1 en 30 mg. Ze worden ook wel “banger beads” of “dab balls” genoemd.

PUBLICITE

Wat zijn de voordelen?
Met dab beads krijg je minder “residu” en meer smaak. Deze balletjes draaien constant onderin de dabber terwijl je inhaleert om het concentraat en de warmte gelijkmatig te verdelen. De parels zijn 100% herbruikbaar en helpen je concentraten te bewaren. De terp parels zijn er in verschillende kleuren en materialen die de warmte verschillend vasthouden.

Hoe gebruik je terpparels

?
Meestal begin je met het verwarmen van de dabber waarin de parels zich al bevinden. Doe er dan je concentraten in, doe het deksel erop en doe wat je moet doen, waardoor de parels in beweging komen. Je hebt een geschikte kap voor de dabber nodig om een roterende actie van de parels te krijgen. Je kunt ook geen dop gebruiken, maar dan verspreiden de kralen gewoon de warmte, zonder te bewegen.

Sommige terp parels zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen grote hitte, andere niet. Kwarts parels met een kwarts dabber worden het vaakst aangeraden, omdat kwarts goed tegen hitte kan.

Welke kralen je moet kiezen

Hier is een snelle checklist om je te helpen de beste oplossing voor jou te kiezen. Over het algemeen worden 2 parels gebruikt, ongeacht het materiaal.

PUBLICITE

Borosilicaatglas – de meest betaalbare parels, maar ze kunnen smelten of van vorm veranderen bij verhitting tot hoge temperaturen. Dit betekent dat je heel voorzichtig moet zijn bij het schoonmaken van dit soort kralen en dat je ze niet direct moet verhitten.

Keramiek – kan net als kwarts goed tegen hitte, maar keramiek is poreus en moeilijk schoon te maken. Ze kunnen ook breekbaar zijn, maar sommige mensen geven de voorkeur aan de smaken met keramiek.

Kwarts – de populairste terpkralen, gemiddeld in het algemeen. Ze kunnen goed tegen hitte, hebben een goede smaak en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. Kwarts is ook zeer redelijk geprijsd, waardoor het zeer gewild is in vergelijking met andere parels.

Rubis – wel duur. Ze houden goed warmte vast, maar koelen en schoonmaken kan lastig zijn.

Je parels schoonmaken

Houd je parels schoon om de smaak van de cannabis terpenen te behouden. Het is belangrijk om je parels na elke dab-sessie schoon te maken, zodat er zich geen concentraat ophoopt.

Om terpparels schoon te maken, wacht je tot ze afgekoeld zijn, gebruik je een wattenstaafje gedoopt in iso-alcohol en veeg je de dabber schoon. Gebruik hem daarna niet meteen, maar geef hem de tijd om te drogen en af te koelen voordat je hem weer gebruikt. Voor een diepe reiniging verwijder je de koude kralen en leg je ze in een glas iso-alcohol om te weken.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed