Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat zijn cannabis flavonoïden?

Cannabis flavonoïden

Van de meer dan 200 bestanddelen van cannabis zijn de cannabinoïden en de terpenen de meest bestudeerde. Maar dit zijn lang niet de enige. Flavonoïden zijn bijvoorbeeld goed voor 10% van het totaal, met ongeveer twintig soorten die tot nu toe bekend zijn.

PUBLICITE

De rol van flavonoïden

Flavonoïden zijn niet uniek voor cannabis, maar sommige, cannaflavinen genaamd, worden alleen gevonden in hennep. Er zijn meer dan 6000 flavonoïden bekend, waarvan de meeste worden gebruikt in de pigmentatie van planten en bloemen om bestuivers aan te trekken. Ze zijn ook deels verantwoordelijk voor de bescherming van planten tegen UV-stralen, ongedierte of ziekten.

In Cannabis spelen flavonoïden een belangrijke rol in de aroma’s en kleuren van elke variëteit. Als bepaalde variëteiten paarse tinten hebben, is dat te danken aan anthocyanine, een flavonoïde.

Effecten van flavonoïden

Flavonoïden hebben medicinale effecten, maar zijn weinig onderzocht.

In “klassieke” planten heeft quercetine, dat wordt gevonden in kappertjes, rode uien of Spaanse peper, antioxiderende en schimmelwerende eigenschappen. Catechine, gevonden in cacao en thee, staat ook bekend om zijn voordelen voor het cardiovasculaire systeem.

PUBLICITE

In Cannabis heeft cannaflavine A interessante ontstekingsremmende eigenschappen getoond, effectiever dan aspirine. Cannaflavinen B en C worden ook onderzocht op hun therapeutisch potentieel, net als orientine, quercetine, silymarine en kaempferol op hun schimmelwerende, antioxiderende of kankerwerende eigenschappen.

Flavonoïden combineren met andere cannabisbestanddelen om elke variëteit zijn eigen medische of recreatieve effecten te geven, een principe dat bekend staat als het milieueffect.

Er is echter weinig bekend over flavonoïden. Israëlisch en Amerikaans onderzoek zal ze ongetwijfeld als eerste onderzoeken, met onmiddellijke industriële toepassingen in medicijnen of extractie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed