Connect with us

De plant en zijn verbindingen

CBT-C (cannabicitran): een cannabinoïde waarover weinig bekend is

Cannabicitran cannabinoïde CBT

Ongeveer honderd cannabinoïden die aanwezig zijn in de cannabisplant zijn op dit moment bekend, maar vele zijn nog onbekend. Naast de sterren THC en CBD, horen we vaak over CBG (cannabigerol) of THCV maar zelden CBT-C of cannabicitran – niet te verwarren met een andere weinig bekende cannabinoïde met dezelfde initialen: de cannabitriol. Wat weten we over deze mysterieuze cannabinoïde?

PUBLICITE

De mysterieuze cannabicitran

De eerste vermelding van cannabicitran dateert uit 1974 in een studie gepubliceerd door Science Direct. Als we het vandaag hebben over cannabicitran, dan is dat omdat het nu op de markt wordt gebracht door bepaalde bedrijven, waaronder het Confidence Analytics dat aanbiedt te testen op de aanwezigheid van CBT-C en door het merk Cloud Chromatography dat extracten verkoopt die CBT-C bevatten door ze te labelen als “full spectrum”, wat enigszins misleidend is. In plaats daarvan wordt de term “breedspectrum” gebruikt wanneer THC ontbreekt.

Onder gebruikers zijn de meningen verdeeld, velen zien geen verschil tussen CBD-isolaten en CBD/CBT-C oliën. Als er een voordeel is voor de laatste, zal het ingewikkeld zijn om te bepalen of dit te wijten is aan het omgevingseffect of aan de specifieke werking van CBT-C, waarover op dit moment nog weinig bekend is. Er zijn geen studies uitgevoerd op dieren, mensen of zelfs in laboratoria.

De moleculaire structuur van CBT-C is echter wel bekend: het is een tetracyclische, di-ether molecuul zonder alcoholgroepen. De molecule kan worden geïsoleerd door middel van gaschromatografie en volgens Pat Reynolds van Confidence Analytics geven de eigenschappen aan dat de molecule het meest wordt aangetroffen in distillaten. Het kan dus het resultaat zijn van een chemische reactie als gevolg van deze extractie techniek.

In een artikel over dit onderwerp stelt de Heylocannabis site dat bloemen met een hoog CBD-gehalte en een laag THC-gehalte waarschijnlijker CBT-C bevatten na destillatie dan bloemen met een hoge THC-concentratie en een lage CBD-concentratie. Het artikel stelt verder dat CBT-C te vinden is in twee variëteiten die op de site staan: de Dutch 47 en de Remedy. Van beide wordt gezegd dat ze 0,1% CBT-C bevatten. Deze soorten zijn terecht getest door Confidence Analytics.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed