Connect with us

Woordenlijst cannabis

Hybride

In de wietwereld is een hybride een cannabisplant met zowel indica- als sativa-eigenschappen. Omdat cannabis al eeuwenlang wordt gekweekt, zijn de meeste moderne variëteiten hybriden.

PUBLICITE

De landrasvariëteiten zijn traditionele cultivars die afkomstig zijn uit de regio waar ze groeien en worden over het algemeen beschouwd als pure hybriden en niet als hybriden. Maar zelfs moderne landrassen zijn verplaatst en gedomesticeerd. Zuivere sativa’s en zuivere indica’s zijn vrij zeldzaam, dus de meeste cannabis die je tegenwoordig vindt is hybride wiet.

Lees meer over hybride cannabissoorten

Hybride soorten ontwikkelen meestal fenotypes die ofwel sativa-dominant, indica-dominant of gebalanceerd zijn. Rasbeschrijvingen vermelden dit meestal op deze manier of tonen de procentuele verdeling. Onthoud dat de termen ‘indica variëteiten’ en ‘sativa variëteiten’ voornamelijk nuttig zijn voor kwekers voor het bepalen van groeikenmerken, zoals planthoogte of lengte van de bloeicyclus. De effecten hebben niets te maken met de fysieke structuur van de hedendaagse cannabisplanten.

Hybride cannabisplanten kunnen ook genen bevatten van ruderalisvariëteiten, een derde cannabissoort die niet afhankelijk is van blootstelling aan licht om te gaan bloeien. Omdat ruderalisplanten automatisch gaan bloeien, afhankelijk van hoe lang ze al in de grond staan, worden ze vaak gekruist met andere cannabisplanten zodat de nakomelingen autoflower-variëteiten worden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed