Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is een vaper cannabis cartridge?

THC-cartridge voor vape-pen

Als het gaat om gebruiksgemak, draagbaarheid en functionaliteit, is er één cannabisproduct dat boven de rest uitsteekt: de vape pen. Je kunt ze ook kennen als THC-cartridges of vaper cartridges. Feit is dat in volwassen markten vape pennen en vaper cartridges snel zijn uitgegroeid tot het product waar beginnende en enthousiaste cannabisgebruikers voor kiezen.

PUBLICITE

Bij het kiezen van de juiste vaping pen spelen echter een aantal factoren een rol. Veel van deze producten lijken op het eerste gezicht op elkaar, maar er zijn veel nuances die ze van elkaar onderscheiden. Als je de verschillen tussen deze vape-pennen begrijpt, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk product het beste bij je past.

Wat is een vape-cartridge?
Een vape-patroon is een glazen huls die voorgevuld is met een gram of een halve gram cannabisextract. Het gebruikte extract, in het Engels oil genoemd hoewel het geen olie is in de zin van CBD-olie, is meestal een destillaat maar kan ook levende hars zijn. In alle gevallen bevat het extract verschillende combinaties van cannabinoïden en terpenen geëxtraheerd uit cannabis.

In de VS zijn de meeste vape-cartridges THC-rijk, maar er komen steeds meer CBD-dominante vape-cartridges op de markt, zoals we die kennen in Frankrijk op een markt waar alleen CBD is toegestaan. Vape cartridges zijn er in verschillende vormen: cartridges met 510 schroefdraad (de meest voorkomende), maar ook enkele eigen vormen zoals Pax Era Pods.

Hoe vape pennen werken

Vape-patronen werken in combinatie met vape pen-batterijen. De batterij drijft een verstuiver in de cartridge aan die het extract verhit, waardoor de verschillende chemische bestanddelen worden geactiveerd. Vervolgens inhaleer je de damp, die de effecten van cannabis bevat en produceert. Sommige vape-batterijen hebben verschillende functies waarmee je de temperatuur kunt aanpassen en de dosis kunt beheren.

PUBLICITE

Waarom kiezen voor een olie vape cartridge

?
Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van THC patronen.

Gebruiksgemak

Vaporiserende cartridges nemen de onzekerheid volledig weg. In tegenstelling tot andere methoden om concentraten te consumeren, zoals dab rig en nail, vereisen cartridges weinig tot geen inspanning – druk gewoon op een knop en inhaleer.

Draagbaarheid

Vaper cartridges zijn de makkelijkste manier om onderweg van cannabis te genieten. Hun slanke, minimalistische ontwerp maakt discreet roken mogelijk zonder de vervelende kenmerken van grotere set-ups, en ze produceren geen merkbare rook of geur.

Doseren

Voor beginnende cannabisconcentraatgebruikers kan dosering een grote zorg zijn. Niemand wil een overweldigende ervaring hebben bij het genieten van cannabis. In tegenstelling tot dabben, kun je met een voorgeladen vape-pen bij elke inhalatie een zeer gecontroleerde dosis doseren, waardoor je meer controle hebt over de hoeveelheid die je gebruikt.

PUBLICITE

Wat zijn de nadelen van vape pennen?
Hoewel THC-patronen geweldig zijn vanwege hun gebruiksgemak, draagbaarheid en dosering, hebben ze een paar nadelen vergeleken met andere consumptiemethoden.

Kosten

Vaping cartridges kunnen behoorlijk duur zijn, met kosten variërend van €20 tot €60 of meer per halve gram of gram extractie, afhankelijk van de markt en extractiemethode. Als je een gram bloem voor veel minder kunt krijgen dan een vaperpatroon van één gram, is het een beetje moeilijker om voor het laatste te kiezen.

Fysieke effecten

Vape cartridges hebben de neiging om een kortere high te geven dan andere methodes zoals joints, dabs en edibles, omdat ze in kleinere doses worden geconsumeerd. Hoewel de effecten minder lang aanhouden, kunnen ze ook harder aankomen bij overmatig gebruik, dus zorg ervoor dat je de dosering goed in de gaten houdt.

Levensduur batterij

Het gebruik en het energieniveau van een vape-batterij in de gaten houden kan behoorlijk vervelend zijn, omdat deze door veelvuldig gebruik snel leeg kan raken. Om dit ongemak te voorkomen, kun je de batterij van je vape-pen het beste elke avond opladen voordat je naar bed gaat of een reservebatterij bij de hand houden die volledig is opgeladen.

Hoe gebruik je een vape pen

?
Het is vrij eenvoudig: schroef je cartridge op de batterij en neem een trekje. Als er een aan/uit-knop is, gebruik die dan.

Hier zijn wat snelle tips om te onthouden als je een vape-patroon rookt:

  • Als je apparaat een aan/uit-knop heeft, is de kans groot dat je het aanzet door er 5 keer op te klikken. Met hetzelfde aantal zet je het uit
  • Zorg ervoor dat je cartridge goed vastzit aan de batterij om lekken te voorkomen
  • Houd je vape pen rechtop om olielekkages te voorkomen
  • Start langzaam met doseren, want het is heel gemakkelijk om te veel te gebruiken met vape cartridges
  • Monitor de temperatuur om ervoor te zorgen dat je cartridge niet te heet wordt, waardoor sommige extractiechemicaliën kunnen veranderen – meestal is 3 keer klikken genoeg om de temperatuur aan te passen

Vergeet niet om uw cartridges altijd te kopen van een gerenommeerde verkoper om de veiligste producten te krijgen!

Typen THC vaper cartridges verkrijgbaar

Maak jezelf vertrouwd met de vele soorten vaper cartridges die verkrijgbaar zijn op de markt, zodat je de cartridge kunt kopen die het beste past bij je behoeften of voorkeuren.

Cartridge/batterij combinaties en wegwerpproducten

De meeste producten worden over het algemeen geleverd met een standaard 510 schroefdraad waarin een batterij wordt geschroefd. De uitzondering is een voorgeladen cartridge die door een specifiek bedrijf is ontworpen voor gebruik met hun eigen vaporizer/stacksystemen, bijvoorbeeld met de PAX Era pods.

Daarnaast zijn sommige vaping pennen verkrijgbaar als ‘disposables’, die een vooraf opgeladen batterij bevatten die ontworpen is om het apparaat te ondersteunen totdat de cartridge leeg is. Deze pennen hoeven niet te worden opgeladen en zijn bedoeld om te worden weggegooid na gebruik.

Wat is een 510 vulling?
Een 510 vulling is de meest gebruikte vaper cartridge. AL term 510 beschrijft het type schroefdraad dat wordt gebruikt om de cartridge aan de batterij te bevestigen.

Distillaat patronen vs CO2 olie

Om een vaporizer cartridge goed te laten werken, moet de inhoud de juiste viscositeit hebben, anders zijn de extracties te dik of te vloeibaar om goed te kunnen verdampen in je apparaat. Afhankelijk van de gebruikte grondstof gebruiken fabrikanten van patronen verschillende methoden om de perfecte extractie voor hun pennen te creëren.

CO2 extractie. Sommige hoogwaardige overwinterde CO2 oliën zijn bij uitstek geschikt voor vaporizer patronen, omdat ze geen additieven nodig hebben om de viscositeit te bereiken die nodig is om te verdampen in een verstuiver. Als ze op de juiste manier zijn gemaakt, kunnen deze extracties bescheiden niveaus van kruiden terpenen behouden, die fungeren als natuurlijke verdunners en het extract zijn strain-specifieke smaak geven.

Distillaten. Een cannabisdistillaatpatroon is een sterk geraffineerde olie die pure cannabinoïden bevat en bijna niets anders. Het voordeel van het gebruik van distillaten in vaporizer cartridges is dat de olie kan worden gemaakt van een scala aan uitgangsmaterialen. Vrijwel elke vorm van cannabisextractie, van CO2 tot BHO en alles daartussenin, kan met de juiste apparatuur worden gezuiverd tot een destillaat.

Het nadeel van het gebruik van destillaten in vape cartridges is dat er geen terpenen achterblijven en er dus niets is om de viscositeit van het product te verminderen. Om een destillaat in cartridges te kunnen gebruiken, is vaak een verdunningsmiddel nodig.

Additieven. Deze worden soms gebruikt in vapextracties als extra verdunningsmiddel. In sommige gevallen zijn er methoden gebruikt om verschillende cannabisoliën te versnijden of te infuseren met bepaalde stoffen zoals polyethyleenglycol (PEG), propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG) of zelfs middellange keten triglyceriden (MCT), zoals kokosolie, om een minder viskeuze en duurzame olieconsistentie te behouden die bevorderlijk is voor de functionaliteit van standaard verstuivers.

Dit proces is zeer controversieel geworden vanwege de gezondheidsproblemen die het met zich meebrengt, en er zijn steeds minder producten op de markt die deze verdunningsmiddelen bevatten. Een van de manieren waarop fabrikanten van vaporisercartridges zijn afgestapt van kunstmatige verdunningsmiddelen is door terpenen te gebruiken.

Terpeneninfusies en cannabisspecifieke smaken

Het gebruik van terpenen in vaporizer-patronen heeft de viscositeit van de cannabisextractie verminderd en de smaak en het aroma verhoogd, waardoor het een potentieel veiliger alternatief is voor andere versnijdingsmiddelen.

Terpenen voegen niet alleen smaak en aroma toe aan de ervaring, ze kunnen ook helpen de effecten van een product te veranderen door hun vermogen om de manier te beïnvloeden waarop cannabinoïden met ons lichaam interageren.

Er zijn verschillende manieren om terpenen te gebruiken met vape cartridges. Sommige fabrikanten vertrouwen op extracties op basis van CO2. Deze worden geraffineerd met ethanol en zorgen ervoor dat de terpenen van plantaardige oorsprong behouden blijven bij een percentage dat een geschikte viscositeit geeft. Op deze manier kunnen fabrikanten smaken verkopen die gebaseerd zijn op de natuurlijke profielen van de soorten.

Natuurlijke, van cannabis afgeleide terpenen die tijdens het raffineren zijn gefractioneerd, kunnen in kleine percentages opnieuw in cannabisextracties worden geïntroduceerd, waardoor een spectrum aan smaken en effecten wordt gecreëerd terwijl de olie de juiste consistentie krijgt die nodig is voor gebruik in een cartridge.

Producten gelabeld op effect

Soms worden vaping oliecartridges gelabeld en op de markt gebracht op basis van hun vermeende effect op de consument. Dit soort producten beweren vaak dat ze een “ontspannend” of “energiek” effect hebben, en sommige worden gelabeld als indica, sativa of hybride.

Veel van deze vape cartridges bevatten zorgvuldig samengestelde combinaties, vergelijkbaar met wat je zou kunnen vinden in een strain of soort strain. De mate waarin deze infusies een specifieke soort nabootsen is discutabel.

CBD-specifieke vaping cartridges

Terwijl veel vaping pennen gelabeld zijn op smaak of effect, richten sommige zich op cannabinoïde concentratie. Naast het typische product met een hoog THC-gehalte dat de meeste pennen aanbieden, bieden sommige fabrikanten producten aan met een hoog gehalte cannabidiol (CBD).

Pennen met een hoog CBD-gehalte bevatten al dan niet toegevoegde smaakstoffen, maar ze garanderen een THC/CBD-verhouding die kan variëren van 2:1 tot 20:1 en meer. Dit soort pennen bieden grote voordelen voor het welzijn van mensen die op zoek zijn naar CBD in een gemakkelijk te consumeren product.

Volledig spectrum vape patronen

Het ultieme in vaping oliepatronen in termen van algehele kwaliteit wordt bereikt met full spectrum extracten. Deze producten worden gemaakt van het volledige spectrum van biologisch beschikbare moleculen die aanwezig zijn in een bepaalde cannabissoort. Een full-spectrum extractie voegt geen actieve bestanddelen van een soort toe, herintroduceert of verwijdert ze niet en biedt diepere smaken en effecten dan de meeste andere producten.

Full spectrum cartridges zijn moeilijk te vinden en alleen verkrijgbaar in bepaalde markten, en hun prijs weerspiegelt ook hun zeldzaamheid. Als je het geluk hebt op een plek te wonen waar deze producten verkrijgbaar zijn, raden we je aan wat extra geld uit te geven om er een te proberen. Wat betreft de vergelijkbaarheid van soorten, is de smaak van een full-spectrum cartridge ongelooflijk vergelijkbaar met wat je zou ervaren van bloemen.

Hoe lang gaat een vape-cartridge mee?
De levensduur van een vape-cartridge hangt volledig af van de consumptiesnelheid van een persoon. Het enige wat we zeker weten is dat een cartridge van één gram veel langer meegaat dan een cartridge van een half gram.

Hoe hervul je een vape-patroon

Sommige vape-patronen kunnen opnieuw worden gevuld met verse extractie met behulp van een injectiespuit. Het gebruik van een spuit is belangrijk omdat dit het risico op verspilling vermindert. Eigen patronen zoals Pax Pods zijn niet hervulbaar, dus je moet ze weggooien en een nieuwe kopen.

Al met al zijn er veel verschillende soorten THC-cartridges die je kunt overwegen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Wat je smaak ook is, er is altijd wel een cannabiscartridge die past bij je individuele behoeften.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed