Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is terp saus?

Terp saus

terp sauce, ook bekend als weed sauce, is een nieuwe vorm van cannabisconcentraten. levende hars, een extractie gemaakt van net geoogste planten met ongelooflijke smaken, overtreft de kracht van saus door nog meer terpenen vast te leggen.

PUBLICITE

In het begin was er levende hars

Het is vrij gemakkelijk om live resin te verwarren met sauce, en de branding helpt niet om het onderscheid te maken. De twee zien er hetzelfde uit: als kristallen gedoopt in siroop. Maar het verschil zit hem in de inhoud: live resin is geen full-spectrum extractie, maar eerder HTE (High Terpene Extract).

Het eerste bedrijf dat de labresultaten publiceerde die bewezen dat hun extract een volledig spectrum van cannabinoïden en terpenen bevatte, was Extractioneering, die ook de term “Full Spectrum Extracts” bedacht. Het exacte recept voor hun extracties is niet bekend, maar volgens hun claims is levende hars geen stap in hun proces.

Volledig spectrum extracten

Full spectrum extracties bevatten het breedste scala aan potentieel therapeutische biomoleculen, verkregen uit de trichomen van de plant, die de cannabinoïden en terpenen bevatten, en zonder de niet-therapeutische moleculen (vetten en andere lipiden).

Vaak richten extractiefabrikanten zich op één cannabinoïde in het bijzonder, THC of CBD bijvoorbeeld. Onderzoek heeft echter aangetoond dat cannabinoïden samenwerken met terpenen, in een combinatie die bekend staat als het milieueffect, en meer therapeutische effecten produceren als ze samen worden gebruikt. Vandaar de toegenomen interesse in full-spectrum extracties aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

PUBLICITE

Er zijn ook twee vormen van full-spectrum extracties: HTFSE en HCFSE. De eerste is meer geladen met terpenen, de tweede met cannabinoïden, en beide zien er anders uit.

HTFSE: High Terpene Full Spectrum Extract

Volgens de uitvinders van HTFSE kan het alleen worden verkregen uit droog of gekruid materiaal. Andere bedrijven beweren dat ze het maken van verse, net geglansde planten, en dus levende hars, maar deze laatste bevat vaak maar een of twee monoterpenen, en geen volledig spectrum.

HTFSE moet ten minste 13% terpenen bevatten en niet meer dan 30% omwille van de smaak, en tussen de 45 en 70% cannabinoïden. De textuur lijkt op vloeibaar goud.

https://instagram.com/p/BXnfmR9lhd0/?utm_source=ig_embed

PUBLICITE

HCFSE: High cannabinoid Full Spectrum Extract

HCFSE lijkt ook op vloeibaar goud, maar met kleine witte en gele diamanten erin, die eigenlijk kristallen zijn van THCa. Het bevat minstens 90% THC + THCa.

Wat is al die hype over extracties?
Terwijl sommige landen nog steeds worstelen om cannabis als een mainstreamproduct te zien, hebben de Verenigde Staten het voortouw genomen met een consumptie die meer kwalitatief dan kwantitatief is (het een verhindert het ander niet).

Consumenten die gewend zijn aan het product en er vaak de middelen voor hebben, wenden zich nu tot gezondere consumptiemethoden. Deze wedloop naar extractiekwaliteit is het resultaat, met nieuwe extractie- of rijpingsmethoden die texturen en smaken opleveren die nog gekker zijn dan de vorige. Ze worden vervolgens geconsumeerd in dab of pen, twee verdampingsmethoden, of verwerkt in edibles, waar chef-koks kunnen spelen met de texturen, kleuren en smaken van saus, trotse opvolgers van Escoffier.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed