Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe wordt levende hars gemaakt?

Levende hars

Wat is levende hars?

Leefhars beschrijft een bepaald type concentraat dat wordt geëxtraheerd uit vers Cannabis plantmateriaal. “Levende hars’ wordt gemaakt van Cannabisplanten die niet gedroogd of bewerkt zijn, waardoor het veel actieve bestanddelen behoudt, met name terpenen en flavonoïden, die anders tijdens de verwerking zouden desintegreren of afbreken.

PUBLICITE

live resin werd voor het eerst gemaakt in Colorado in 2013 en is een populair full-spectrum cannabisextract geworden dankzij de consistente kwaliteit en smaakervaringen die het kan bieden. De naam live resin werd bedacht door maker Kind Bill omdat het eindproduct precies zo ruikt als de levende bloem.

Levende hars

Hoe wordt live resin gemaakt?

levende hars wordt gewonnen met behulp van vergelijkbare processen en chemicaliën als andere concentraten. Het lijkt vaak op BHO, maar dan met levende of zeer snel bevroren planten, hoewel CO2-extractie ook kan worden gebruikt.

Als cannabis wordt gebruikt voor levende hars, vriezen kwekers het meestal direct na de oogst in en houden ze het koud tijdens het extractieproces om de actieve bestanddelen te behouden. Plantmateriaal kan worden ondergedompeld in vloeibare stikstof of worden gekoeld met droogijs. Als het plantmateriaal eenmaal bevroren is, verschilt het extractieproces weinig van dat van andere cannabisconcentraatproducties.

Hoe verschilt live resin van andere concentraten?

live resin slaat het proces van drogen en curen van cannabis over om zoveel mogelijk terpenen en flavonoïden te behouden. Meestal worden bloemen gedroogd en gerijpt om ze voor te bereiden op blootstelling aan hitte en decarboxylatie, het proces dat THC en andere verbindingen activeert om psychoactieve en therapeutische effecten te produceren. Het nadeel is echter dat veel terpenen verloren gaan tijdens het droogproces, waardoor unieke smaken en aroma’s verloren gaan, evenals de effecten van terpenen op de algehele fysiologische ervaring. Uit een onderzoek uit 1995 van de Universiteit van Mississippi bleek zelfs dat het drogen van een cannabisplant gedurende een week bij kamertemperatuur resulteerde in een verlies van 31% van de terpenen.

PUBLICITE

De terpenen in cannabis beïnvloeden het smaakprofiel en dat van elk concentraat gemaakt van een bepaalde soort. Daarnaast ondersteunt een onderzoek gepubliceerd door dr. Ethan B. Russo in 2011 ondersteunt het idee van het entourage-effect: de aanwezigheid van terpenen kan de menselijke ervaring met cannabis stimuleren en versterken.

levende hars concentraat behoudt het terpeenprofiel van cannabisbloemen, wat een unieke smaakvollere en meer psychoactieve cannabiservaring oplevert.

Wat is het verschil tussen levende hars en sauce?
Het uitgangsmateriaal van de plant bepaalt of het een sauce is. Levende hars begint altijd met verse planten die worden verwerkt door flash freezing. Saus daarentegen kan beginnen met vers plantmateriaal of gedroogde toppen. Gedroogd plantmateriaal zal niet de hoge niveaus terpenen bevatten die gevonden worden in levende hars. Zorg ervoor dat je op de verpakking en de labels van de saus kijkt om te zien of het een gedroogde nugsaus of een saus met levende hars is.

Wordt levende hars beschouwd als een “volledig spectrum extract”

?
Het korte antwoord is: soms. Full-spectrum extracten zijn concentraten die erop gericht zijn om zoveel mogelijk van het volledige cannabinoïden- en terpenenprofiel van de ruwe cannabisplant vast te leggen. Afhankelijk van hoe de plant is verwerkt, kan levende hars worden beschouwd als een vol-spectrum extract. Maar niet alle volspectrumextracten worden gemaakt van vers, bevroren plantmateriaal. Kief, bijvoorbeeld, is een volspectrum concentraat, hoewel het gedroogde cannabis gebruikt in plaats van verse, bevroren cannabis als het uitgangsmateriaal.

PUBLICITE

Hoe hars bewaren

Behoud de potentie en kwaliteit door het weg te houden van hitte, licht, vochtigheid en open lucht. Je kunt het beste een luchtdichte, lichtdichte verpakking gebruiken om de textuur en consistentie te behouden, en om de cannabinoïden te beschermen tegen afbraak en de terpenen tegen verdamping. Als je op zoek bent naar houders, kies dan voor siliconen of glazen houders voor concentraat. Siliconen hebben nog een voordeel: je kunt plakkerige concentraten er makkelijker afschrapen.

Licht en temperatuur kunnen de degradatie van je hars versnellen. Bewaar het in een koele omgeving, idealiter in de koelkast, of zelfs gewoon in een koude kamer. Zorg ervoor dat je de container met levende hars na elk gebruik goed afsluit. Als je het in de open lucht laat staan, kan het zijn potentie verliezen en kan de kleur, textuur en smaak veranderen.

Hoe consumeer je levende hars

?
Je kunt levende hars consumeren door te dabben, waarbij gebruik wordt gemaakt van een soort waterpijp die een dab rig wordt genoemd en een plat kommetje dat een nail wordt genoemd. De nagels zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen hogere temperaturen dan de glazen kommen die worden gebruikt om de bloem te roken.

Levende hars kan ook over een kom bloem in een glazen pijp worden gesprenkeld of om een joint of blunt worden gewikkeld. De combinatie van gedroogde bloem en levend hars extract geeft je een intensere ervaring en extra smaak.

Kan je levende hars roken?
Ja, je kunt levende hars roken door te dabben, zoals hierboven beschreven, met een vape-pen en harspatronen, zoals hieronder beschreven, of door een nectarverzamelaar te gebruiken. In elk van deze gevallen verdamp en inhaleer je de cannabinoïde- en terpeenrijke dampen.

Dabben is de meest complexe van de drie manieren van vaping, omdat het de meeste apparatuur en inspanning vereist. Als je op zoek bent naar een eenvoudigere manier om van de levende hars te genieten, probeer dan een nectar collector, een eenvoudigere en meer draagbare versie van een dab rig.

Het gebruik van een vape pen met een hars cartridge is verreweg de eenvoudigste methode. Koop gewoon een cartridge met levende hars, sluit deze aan op je batterij en je kunt aan de slag.

Wat zijn harspatronen?
In de context van wiet zijn cartridges voorgevulde vape-cartridges die worden aangesloten op een vape-batterij. Cartridges met levende hars zijn gewoon vape-oliepatronen die zijn gevuld met levende hars in plaats van met een meer conventioneel cannabisconcentraat.

Zoals bij elke cartridge, schroef je de cartridge op een batterij, activeer je het verwarmingsmechanisme en inhaleer je door het mondstuk.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed