Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat zit er in het water van een waterpijp?

Water uit een waterpijp

Knallen behoren tot de minst schadelijke vormen van consumptie. Het water werkt als een natuurlijk filter en koelt af, met een zachtere ervaring en een rook die alleen sporen van deeltjes zoals teer en andere verbrandingsresten bevat.

PUBLICITE

Maar aangezien water werkt als een filtersysteem voor rook, wat zit er dan in het water van een waterpijp? Wat zit er in en waarom is het belangrijk om een waterpijp schoon te houden en het water regelmatig te verversen?

Stoffen in water van waterpijpen

Sommige stoffen in waterpijpwater zijn giftig, maar andere zoals cannabinoïden zijn dat minder. Water selecteert niet wat het filtert en houdt daarom een deel van de cannabinoïden vast die niet worden geabsorbeerd. Plantaardig materiaal kan ook worden afgezet in het water van de waterpijp, wat lagere concentraties cannabinoïden in de rook betekent.

Waterpijpwater kan, net als stilstaand water, allerlei bacteriën en schimmels bevatten. Gist en andere micro-organismen kunnen ook goed gedijen in vuil water. Water drinken uit een waterpijp wordt afgeraden, net als planten water geven. Het kan ook giftige hoeveelheden schimmel bevatten.

Hoe vaak moet je het water in een waterpijp verversen?
Idealiter zou het water voor elk gebruik ververst moeten worden, niet in de laatste plaats om mogelijk kankerverwekkend materiaal te verwijderen dat vrijkomt uit het filtersysteem. Als het water niet vaak genoeg ververst wordt, zal de waterpijp ook moeilijk schoon te maken zijn. Sommige bongs met specifieke vormen kunnen de ophoping van materiaal zelfs aanmoedigen

PUBLICITE

Je weet dat het water ververst moet worden als het een toplaag ontwikkelt die biofilm wordt genoemd. Biofilm vormt zich op het wateroppervlak en kan allerlei vervelende ziekteverwekkers herbergen, van streptokokken tot E. coli-bacteriën. Bij inademing kunnen deze stoffen tot ernstige ziekten leiden.

Een van de voordelen van waterpijpen is dat ze schadelijke stoffen uitfilteren, maar dat kan alleen met schoon water.

Alternatieven voor water in een waterpijp

Hoewel er verdere mogelijke waterpijpkeuzes zijn, is het voor het vloeibare gedeelte beperkter. Water kan worden vervangen door zowat alles wat drinkbaar is, met een paar slechte ideeën. Wat de vloeistof ook is, ijsblokjes of heel koud water kunnen de rook nog meer afkoelen.

Ongezoet cranberrysap is een populaire vervanger voor water in Canada. Hoewel het sap de smaak van een waterpijp niet radicaal zal veranderen, zal het wel een aantrekkelijke kleur geven. Het beste van alles is dat de natuurlijke zuurgraad van cranberrysap de waterpijp langer schoon houdt.

PUBLICITE

Sprankelend water in plaats van gewoon water is een andere optie. Fonkelende bubbels kunnen lichtheid en textuur aan je bong toevoegen, evenals een subtiele smaak als het bruiswater is gearomatiseerd met citrusvruchten of limoen.

Voor een kleine variatie kun je een paar citroenschillen aan het water toevoegen. Muntblaadjes kunnen ook een vleugje frisheid toevoegen!

Gezoete vruchtensappen zijn niet aan te raden. Suikers kunnen een kleverig residu vormen en het schoonmaken van de waterpijp erg frustrerend maken. Ook alcoholische dranken kunnen gevaarlijke alcoholdampen afgeven.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed