Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is Marrakesh-boter?

Marrakesh boter

Laten we er niet omheen draaien: Marrakeshboter wordt niet gebruikt om tajines of couscous te maken. Het is eerder de basis voor space food (eten met cannabis). Als je een weekend in Amsterdam bent en zelf een zelfgemaakte spacecake wilt maken, dan is dit de plek om te beginnen.

PUBLICITE

De beurre de Marrakech is met cannabis geïnfuseerde boter (ook wel cannaboter genoemd). Door de boter te infuseren kun je van bijna elk recept een space recept maken. Amerikaanse bedrijven hebben daar geen misverstand over laten bestaan. Maar het wordt ook op een meer traditionele manier gebruikt in veel Marokkaanse gerechten en recepten, bijvoorbeeld mahjoun.

Marrakechboter wordt gemaakt door de werkzame bestanddelen van cannabis, de cannabinoïden, te scheiden van de cannabis zelf en te infuseren in een oplosmiddel, in dit geval boter. Je kunt hetzelfde recept volgen door de boter te vervangen door olijfolie of kokosolie.

Boter wordt aanbevolen omdat cannabinoïden zoals THC oplosbaar zijn in vet, terwijl ze zich niet binden in water. Cannabinoïden moeten ook geactiveerd worden, door middel van warmte. Je moet je cannabis decarboxyleren, d.w.z. verhitten, om de THCA om te zetten in THC.

Daarom kun je geen rauwe cannabis gebruiken om edibles te maken. Rauwe cannabis bevat alleen THCA, dat langzaam verandert in THC door natuurlijk drogen, en sneller door de cannabis bijvoorbeeld in een oven te stoppen.

PUBLICITE

Het koken van Marrakeshboter kost wat tijd, maar je kunt het daarna gebruiken voor elk cannabis-geïnfundeerd gerecht, van brownies en koekjes tot soep of thee.

Marrakechboter recept

Er zijn verschillende Marrakech boter recepten. Hier geven we je de eenvoudigste. Wat de dosering betreft, is de eerste regel van ruimtevoedsel: doe het rustig aan. En telkens naar boven bijstellen. Het is beter om heerlijke madeleines te hebben zonder effect, dan ruimte madeleines die te sterk zijn!

Kies ook bij voorkeur een cannabissoort die je al kent.

Ingrediënten

 • 250g boter, bij voorkeur zoet (sorry Bretons!)
 • 15g cannabis (legaal, natuurlijk! We herinneren je eraan dat cannabis nog steeds illegaal is in Frankrijk, maar je kunt dit recept gerust proberen in Spanje, Nederland of de VS), gemalen koppen of restjes van het trimmen
 • 2 glazen water
 • een metalen vergiet
 • een steelpan
 • een kom

Instructies

We gaan er daarom vanuit dat je je cannabis hebt gedecarboxyleerd, bijvoorbeeld door het 40 minuten in een thermostaat 3 of 4 oven (120 graden max) te leggen, op bakpapier. Het resultaat zou een knapperigere cannabis moeten zijn dan normaal.

PUBLICITE
 1. Warm het water en de boter op in een steelpan op middelhoog vuur. Er moet genoeg water zijn om een dikte te creëren tussen de boter (die zich zal vormen aan de bovenkant als het afkoelt) en de bodem van de pan. Voeg indien nodig een beetje meer water toe
 2. Wacht tot de boter gesmolten is en voeg de cannabis toe aan de pan. Roer voorzichtig
 3. Laat 2-3 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat het mengsel gaat plakken. Zet het vuur lager als het begint te koken
 4. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen voordat je het mengsel filtert en in een kom laat rusten. Gebruik voor het filteren een zeer fijne zeef of keukenkaasdoek. Het doel is om alle plantenresten te verwijderen.
 5. Leg je mengsel een nacht in de koelkast. Zo kan de boter zich scheiden van het water en weer omhoog komen in de kom.
 6. Wanneer de cannabisboter gestold is, haal je het uit de koelkast en scheid je de boter van het water.

Je hebt nu je Marrakesh-boter! Het resultaat zou min of meer lichtgroen moeten zijn. De boter is twee maanden houdbaar in de koelkast, in een gesloten tupperware. Je kunt het ook invriezen, tot 6 maanden.

Voordat je het in een recept verwerkt, laat je het opwarmen tot kamertemperatuur totdat het zacht wordt. Cannabisboter kan dan alle of een deel van de boter vervangen die je traditioneel in je taarten gebruikt. Je kunt ook een paar stukjes toevoegen aan ahornsiroop voor pannenkoeken, of aan een glas rum (pas op voor mengsels!).

Nogmaals, de enige manier om de potentie van cannabisboter, en dus van je gerechten, in te schatten is door ze te proeven. De sterkte hangt af van de hoeveelheid cannabis die erin is verwerkt en het THC-gehalte. Als je voor de eerste keer cannaboter maakt, kun je het beste een lichte hand houden. Je kunt de volgende keer altijd de dosering verhogen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed