Connect with us

Woordenlijst cannabis

Overwintering

In het geval van wiet is winterisatie een raffinageproces dat wordt gebruikt om vetten, lipiden en andere ongewenste bestanddelen te verwijderen uit de olie die is geëxtraheerd uit de cannabisplant. Winterisatie, ook bekend als dewaxen, zuivert ruwe extracten door de oplossing af te koelen zodat vetten en lipiden stollen en verwijderd kunnen worden, waardoor de kwaliteit en smaak van het uiteindelijke concentraat toeneemt. Winterconcentraten zijn verkrijgbaar in verschillende consistenties zoals shatter, pasta, crumble en wax.

PUBLICITE

Waarom is winterklaar maken belangrijk?
Door lipiden en andere ongewenste stoffen uit de geëxtraheerde olie te verwijderen, verhoogt winterisatie het cannabinoïdegehalte. Lipiden maken de olie troebel, verbranden en geven een vieze smaak bij het verdampen. Een troebele olie die verbrand smaakt bij het verdampen en minder cannabinoïden bevat, wordt door consumenten als van mindere kwaliteit beschouwd.

Winteriseerproces

Cannabis wordt winterklaar gemaakt door cannabisextract te mengen met ethanol en de oplossing af te koelen tot ver onder het vriespunt, zodat de ongewenste bestanddelen stollen. De oplossing moet minstens 24 uur op een temperatuur onder het vriespunt worden gehouden voordat het door een serie filters met afnemende micron wordt geperst om de gestolde was, lipiden en vetten uit de olie te verwijderen. De laatste stap is het verwijderen van ethanol uit de oplossing.

Extractie- en overwinteringsmethoden

Overwintering gebeurt in verschillende mate, afhankelijk van de extractiemethode.

CO2 extractie: CO2 is de laatste jaren een populair oplosmiddel geworden voor cannabisextractie. Hoewel het geen schadelijke chemicaliën zoals butaan gebruikt om de cannabinoïden van het plantmateriaal te scheiden, onttrekt het wel de grootste hoeveelheid lipiden aan het plantmateriaal. Daarom is overwintering zo belangrijk bij commerciële extractieprocessen waarbij CO2 wordt gebruikt

PUBLICITE

Butaanextractie: Butaanextractie produceert een matige hoeveelheid lipiden in de olie. Als gevolg daarvan zijn BHO en de concentraten die ervan worden gemaakt vaak troebel.

Ethanol extractie: Gekoelde ethanol haalt de kleinste hoeveelheid lipiden uit cannabis. Het gebruik van ethanol voor extractie betekent minder onzuiverheden in de olie en minder behoefte aan overwintering.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed