Connect with us

Woordenlijst cannabis

Trim

Het na de oogst verwijderen van vreemd plantaardig materiaal van de cannabisbloem. Trimmen kan ook manicure worden genoemd.

PUBLICITE

Wat is trimmen

?
De term “trimwiet” verwijst naar cannabis waarvan de bladeren zijn verwijderd. Een goede trimtechniek wordt geassocieerd met een hogere kwaliteit en een esthetischer eindproduct.

Kan je roken om te trimmen?

Roken van trim wordt over het algemeen vermeden omdat het gras harder is, de keel en longen kan irriteren en hoofdpijn kan veroorzaken. Bovendien mist trim de potentie van bloemen.

Wat te doen met trim

De afgesneden bladeren die dicht bij de toppen zitten, ook wel bekend als suikerbladeren, kunnen bedekt zijn met trichomen en zijn een levensvatbare bron van materiaal voor concentraten en andere toepassingen, als ze op de juiste manier worden verwerkt. Deze bladeren hebben misschien een lager THC-gehalte in massa, maar fysieke en chemische extractietechnieken maken het mogelijk om de actieve hars in suikergesneden bladeren te benutten om edibles, extracten of concentraten te maken.

Duizenden jaren lang werd dit bereikt door de bladeren fysiek door zeven te schudden, waardoor de trichomen werden verwijderd, die worden gebruikt om hasj, of hasj, te maken. Chemische extractie met behulp van oplosmiddelen zoals butaan of vloeibare kooldioxide (hetzelfde oplosmiddel dat gebruikt wordt om koffie cafeïnevrij te maken) is een moderne methode die gebruikt wordt door extractielaboratoria om butaan hasjolie (BHO) of CO2-olie te maken. Concentraten die gemaakt zijn met trim worden “trim-run” genoemd.

PUBLICITE

Soorten trim

Er zijn twee belangrijke benaderingen van het snoeiproces: nat of droog. Bij droog snoeien moeten de takken gedurende een bepaalde tijd volledig uitdrogen voordat ze kunnen worden gesnoeid. Nat snoeien slaat dit droogproces over en maakt het mogelijk om onmiddellijk na de oogst te beginnen met manicuren. Beide technieken hebben hun voor- en nadelen.

Nat snoeien is sneller en gemakkelijker omdat de suikerblaadjes direct tevoorschijn komen. Als operators wachten tot de buds droog zijn voordat ze worden geknipt, wikkelen de bladeren zich om de bud en zijn ze moeilijker te bereiken. Het nadeel van nat knippen is echter een verminderde smaak, omdat cannabis sneller droogt en een hoger chlorofylgehalte heeft, waardoor het een grassige smaak krijgt.

Droog knippen daarentegen vermindert het kruidachtige smaakpotentieel, omdat de bloemen gelijkmatig en langzaam drogen. De afname in chlorofyl wordt toegeschreven aan een afname in de stofwisselingsprocessen van de plant, waaronder de productie van chlorofyl en zetmeel, tijdens de droogperiode. Het nadeel van droog snoeien is de zorg die nodig is om lelijke bladeren en stelen van droge toppen te verwijderen zonder ze te breken of de met hars beladen trichomen los te maken. Beide technieken brengen een risico op schimmelvorming met zich mee, maar dit risico is groter bij de droge methode, omdat de luchtvochtigheid nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

Trimmethoden

Ongeacht de voorkeur voor nat of droog snoeien, kan het verwijderen van overbodig plantmateriaal uit toppen met de hand of machinaal worden uitgevoerd. Snoeien met de hand betekent het gebruik van een schone, scherpe schaar of snoeischaar en moet zorgvuldig worden uitgevoerd, rekening houdend met de invloed van elke snede op het eindproduct. Door cannabis met de hand te snoeien, kunnen kwekers het perfectionisme van hun vak tot uitdrukking brengen door elke knop zo te modelleren dat zijn volledige potentieel naar voren komt. Bladeren en suikerstengels worden verwijderd om de gezwollen schutbladeren eronder bloot te leggen.

PUBLICITE

Snoeiers kunnen hun werkplek zo inrichten dat ze de trichomen verzamelen die tijdens het snoeien worden losgeschud. De latex handschoenen die tijdens het knippen worden gedragen, worden vaak aangehouden om de overgebleven cannabishars te verzamelen die aan de vingertoppen van de handschoenen blijft plakken. De snede kan op een fijne zeef worden gemaakt om de kief eronder te verzamelen. Na gebruik wordt de schaar afgeschraapt met een scheermesje om de achtergebleven cannabishars op te vangen.

Mechanisch knippen haalt het menselijke element uit het proces. Automatische knipmachines worden gebruikt om het overtollige plantmateriaal rond de toppen te scheiden.

Net als bij nat en droog trimmen, zijn er voor- en nadelen aan zowel machinaal als handmatig trimmen. Knippen met de hand is preciezer, beschermt de trichomen beter tegen onbedoelde verwijdering en creëert banen. Het is ook duurder en tijdrovender. Machinaal snoeien is snel en verlaagt de arbeidskosten, maar is minder precies en kan leiden tot het verlies van trichomen en bijproducten die ongewenst plantmateriaal bevatten, zoals bladeren en stengels. De meeste snoeimachines zijn alleen geschikt voor nat snoeien, hoewel sommige beweren dat ze ook geschikt zijn voor droog snoeien.

Hoe trim je met de hand

Het verwijderen van grote cola’s van de hoofdstengels van de planten zou de eerste taak moeten zijn bij het met de hand snoeien. Het proces van het verwijderen van de cola’s staat ook bekend als het “bucken” van de plant. Zodra de cola’s gescheiden zijn, zijn de waaiervormige bladeren het volgende doelwit voor verwijdering, omdat deze grote bladeren geen belangrijke trichomen bevatten. Zodra de waaiervormige bladeren zijn verwijderd, zijn de buds klaar voor een diepere manicure. In dit stadium worden de buds in de gewenste vorm gesnoeid en worden de kraaienpootjes, of restanten van de waaierbladeren, verwijderd. Als een individuele knop voldoet aan de afgesproken standaard, gaan de snoeiers verder met de volgende.

Gedroogde cannabis is erg gevoelig voor de vorming van ziektekiemen en schimmels. Het is cruciaal dat de scharen die worden gebruikt bij het snoeien tussen de oogsten door goed worden gesteriliseerd. Om het risico op schimmelvorming te verminderen, moet de relatieve luchtvochtigheid zorgvuldig worden gecontroleerd en op 50% worden gehouden. Als de luchtvochtigheid hoger is, begint vocht zich op te hopen en is de kans op schimmelvorming groter. Maar als de luchtvochtigheid onder de 50% zakt, drogen de planten te snel uit, wat resulteert in een onsmakelijk eindproduct dat ongelijkmatig verbrandt. De geur van ammoniak tijdens het droogproces kan duiden op de aanwezigheid van anaerobe bacteriën door een gebrek aan luchtcirculatie. Door de ruimte goed te ventileren, voorkom je de vorming van schadelijke anaerobe ziekteverwekkers.

Trimmen is de essentiële overgang tussen cannabisteelt en het eindproduct. Cannabisresten komen indirect bij de consument terecht, omdat ze het basisingrediënt zijn voor de productie van extracten zoals BHO, CO2-olie of distillaat.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed