Connect with us

Woordenlijst cannabis

Tetrahydrocannabinolzuur (THCA)

De meest voorkomende cannabinoïde in de ruwe cannabisplant. Tetrahydrocannabinolzuur, of THCA, is niet giftig maar wordt omgezet in THC wanneer het wordt blootgesteld aan hitte door een proces dat decarboxylatie heet. Onderzoek wijst uit dat THCA zijn eigen medicinale potentieel heeft in ontstekingsremmende, neuroprotectieve en anti-emetische behandelingen.

PUBLICITE

Wat is het verschil tussen THC en THCA?
Je wordt niet high van het eten van een rauwe cannabisplant, omdat THCA nog niet is omgezet in THC.

Wat is THCA

?
THCA wordt geproduceerd in de trichomen, de kleine klierhaartjes aan het oppervlak van de cannabisplant. Trichomen zijn verantwoordelijk voor de productie van cannabinoïden en terpenen in de cannabisplant. Trichomen bevatten harsklieren die terpenen, THCA en andere fytocannabinoïden produceren.

Cannabinoïden worden in de trichomen geproduceerd door biosynthese, een proces waarbij enzymen een reeks chemische reacties in gang zetten om complexe moleculen te maken van kleinere, eenvoudigere moleculen. De enzymen die verantwoordelijk zijn voor het maken van de cannabinoïden die de meesten van ons kennen zijn cannabidiolzuur (CBDA) synthase, cannabichroomzuur (CBCA) synthase en tetrahydrocannabinolzuur (THCA) synthase. THCA synthase neemt de centrale cannabinoïde precursor CBGA en zet deze om in THCA, naast verschillende andere zure cannabinoïden.

THCA versus THC

De cannabisplant produceert honderden cannabinoïden, maar slechts een paar daarvan veroorzaken de euforie die uniek is voor cannabis. De meeste mensen denken dat de cannabisplant THC produceert tijdens het groeiseizoen, terwijl ze in feite voornamelijk de grootste molecule, THCA, produceert.

PUBLICITE

Het belangrijkste verschil tussen THC en THCA is dat THCA niet bedwelmend is, terwijl THC dat wel is. THCA is de voorloper die THC wordt wanneer het langdurig wordt blootgesteld aan droogte of hitte. Van THCA uit een rauwe cannabisplant word je niet high. Daarom kun je de rauwe plant eten of drinken zonder bedwelmende effecten te ervaren.

THCA wordt omgezet in THC door decarboxylering, een proces waarbij een cannabinoïde zodanig wordt verhit dat er een carboxylgroep wordt verwijderd. Decarboxylatie verbetert het vermogen van de cannabinoïde om te reageren met de cannabinoïde receptoren in het lichaam.

Afbraak van THCa tot THC en dan tot CBN

Afbraak van THCa tot THC en dan tot CBN

De THCA-molecule produceert geen bedwelmende effecten omdat het zich niet aanpast aan de cannabinoïde-receptoren in de hersenen. De vorm van THCA verschilt van die van THC doordat er een extra carboxylgroep aan de molecule is toegevoegd. Deze carboxylgroep maakt THCA tot een zuur.

Daarom is het verschil tussen THCA en THC 0,877. THCA kan daarom worden gebruikt om het niveau van THC in cannabis te meten.

PUBLICITE

De meeste cannabinoïden (CBDA, CBGA, THCVA) nemen deze zure vorm aan wanneer ze geoogst worden, en pas later worden ze de cannabinoïden die we het beste kennen (CBD, CBG, THCV).

Is THCA illegaal?

In Frankrijk wordt THCA normaal gesproken beschouwd als een analoog van THC en is daarom aan dezelfde limieten gebonden.

Effecten van THCA en medisch gebruik

THCA biedt een scala aan nuttige medicinale toepassingen. De therapeutische waarde van THCA is enigszins over het hoofd gezien ten gunste van cannabinoïden zoals THC en CBD. De voordelen van THCA zijn onder andere ontstekingsremmende, immunoregulerende, anti-tumor, neuroprotectieve en anti-emetische eigenschappen.

THCA vertoont ontstekingsremmende effecten door het remmen van cyclo-oxygenase enzymen (COX-1, COX-2), en moduleert de immuunactiviteit via andere metabolische routes dan CB1 en CB2. Het kan ook fungeren als een krachtige neurobeschermer door het activeren van peroxisome proliferator-geactiveerde receptor-γ (PPAR-γ) paden, en kan, samen met andere niet-THC cannabinoïden, de groei van prostaatkanker remmen.

Werkingsmechanisme

Zonder decarboxylering heeft THCA zeer weinig affiniteit voor de cannabinoïde type 1 (CB1) receptor en kan daarom geen intoxicatie veroorzaken. Decarboxylering verandert de vorm van THCA, en de nieuwe vorm (THC) past zich aan aan de bindingszak van de CB1-receptor. Deze receptoren bevinden zich voornamelijk in het centrale zenuwstelsel, waar ze een grote verscheidenheid aan hersenfuncties reguleren en de bedwelmende en pijnstillende effecten van THC vergemakkelijken.

THCA is een zeer onstabiele verbinding, waardoor het moeilijk te observeren en te beschermen is tegen vervuiling door THC. De onderzoekers konden echter vaststellen dat THCA een wisselwerking heeft met verschillende andere receptorpaden dan CB1 en CB2, waaronder de enzymen COX-1 en COX-2, eiwitten van de tumornecrosefactor alfa (TNF-alfa) en het cytokine interleukine 10 (IL-10).

Producten op basis vanTHCA

Rauwe cannabisbloem

Rauwe cannabis heeft een enorm potentieel als superfood, naast avocado’s en boerenkool. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar recepten om rauwe cannabis te consumeren om te genieten van de niet-giftige en medicinale voordelen van THCA.

Thee en lokale producten

Andere populaire niet-geactiveerde, niet-gedecarboxyleerde producten zijn thee en topische producten. Cannabisthee wordt over het algemeen niet verhit tot temperaturen die hoog genoeg zijn om THCA te decarboxyleren tot THC, waardoor het een milde of niet-giftige stof is die aantrekkelijk is voor mensen die thee drinken voor immunoregulerende en algemene medicinale doeleinden.

Topische producten zijn met cannabis geïnfuseerde producten die direct op de huid worden aangebracht voor medicinale doeleinden, waardoor cannabinoïden langzamer in de bloedbaan worden opgenomen dan wanneer cannabis wordt gerookt of gegeten. Net als cannabisthee kunnen topische producten een uitstekende keuze zijn voor mensen die verlichting willen zonder de bedwelmende effecten. Lokale producten die THC bevatten kunnen licht bedwelmend zijn, maar alleen als de THC de bloedbaan bereikt. En zelfs dan gebeurt dat zo langzaam dat de meeste mensen geen vergiftiging of psychoactiviteit waarnemen. Lokale producten die doordrenkt zijn met THCA zijn niet bedwelmend.

THCa olie

THCA is ook verkrijgbaar in olievorm, op legale markten, die op verschillende manieren geconsumeerd kan worden. THCA olie vereist dat de THCA bij kamertemperatuur wordt geëxtraheerd om ervoor te zorgen dat de molecule niet in THC verandert. Na verloop van tijd verandert het THCA-gehalte echter in THC, tenzij het product wordt bewaard bij een zeer koude temperatuur. THCA olie kan gebruikt worden om lichamelijk ongemak en ontstekingen te verlichten, de eetlust te stimuleren en kalmerende effecten op te wekken. THCA tincturen kunnen onder de tong worden aangebracht of als spray worden gebruikt.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed