Connect with us

Woordenlijst cannabis

Stomp

Een blunt is een sigaar die is uitgehold en gevuld met geroosterde cannabis. Blunts kunnen ook vanaf de grond worden gerold met hetzelfde soort tabaksbladeren dat voor sigaren wordt gebruikt.

PUBLICITE

Lees meer over blunts

Om een blunt te maken, kunnen consumenten vellen bluntvloei kopen, of handmatig een voorgerolde sigaar of cigarillo leegmaken en de tabak vervangen door cannabis.

Sommige bedrijven zijn begonnen met de verkoop van hennepvloei en noemen het bluntvloei, maar het is geen echte blunt tenzij het sigarenvloei is.

Waarom wordt het een blunt genoemd?
De term “blunt” vindt zijn oorsprong in een Amerikaans merk sigaren, Phillies, die cannabisgebruikers begonnen te legen en te vullen met tabak voor een “best of both worlds” ervaring.

Het merk Phillies maakt een sigaar genaamd Blunt die breder is dan een cigarillo maar niet zo breed als een Corona. Hij is ontworpen om sneller gerookt te worden dan zijn tegenhangers van ware grootte. Om deze reden, en omdat hij machinaal wordt gemaakt in plaats van met de hand gerold, is hij ook goedkoper.

PUBLICITE

Misschien is dit de reden waarom cannabisliefhebbers ervoor kozen toen ze op zoek waren naar een meer discrete manier om te roken, zodat het lijkt alsof de consument een eenvoudige sigaar rookt. De cannabisversie van blunts werd voor het eerst populair in de steden in het noordoosten. Na verloop van tijd ging de term betekenen wat hij in de huidige cannabiscultuur betekent – cannabis in een uitgeholde sigaar of papieren sigaar.

Bevatten blunts nicotine?

Ja
Ja. Rokers van blunts roken ook tabak, dus ze worden blootgesteld aan de nicotine in het tabaksblad. In een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in Drug and Alcohol Dependence, analyseerden onderzoekers de wikkels van vijf verschillende sigarenmerken die vaak worden gebruikt om blunts te rollen. Het totale nicotinegehalte in alle monsters van sigaren wikkels varieerde van 1,2 tot 6,0 milligram per wikkel. Sigaretten bevatten gemiddeld 10 tot 12 milligram per stuk.

Hoeveel wiet moet je in je blunt stoppen?
Over het algemeen is 1 tot 2 gram wiet genoeg om een blunt te vullen. Afhankelijk van de grootte van de wikkel of het sigarenpapier kun je misschien meer toevoegen.

Zijn blunts verslavend?

Blunt wikkels en alle tabaksproducten bevatten nicotine, een stof die lichamelijk verslavend is, vooral wanneer het gemengd wordt met chemicaliën die normaal gesproken door tabaksfabrikanten worden toegevoegd.

PUBLICITE

Naast de verslavende eigenschappen van tabaksproducten, is een stoornis in het gebruik van cannabis (CAD) – waarbij iemand ontwenningsverschijnselen ervaart als hij stopt met het gebruik van cannabis, of niet kan stoppen ondanks dat het zijn dagelijks leven verstoort – een groeiend probleem nu onderzoekers meer te weten komen over de voordelen en bijwerkingen van deze plant.

Frequent gebruik van cannabis met een hoge dosis kan het risico op het ontwikkelen van CUD verhogen, maar het is belangrijk om te onthouden dat ieders lichaam anders is en daarom anders reageert op cannabis. Als je je zorgen maakt over het risico op een stoornis in het cannabisgebruik, overweeg dan een tolerantiepauze in te lassen of een arts of cannabisspecialist te raadplegen.

Zijn sigaretten slechter dan blunts?
Het roken van wiet is niet zonder risico. Maar het roken van “blunts”, vooral met mate, is onvoldoende in verband gebracht met een van de grote gezondheidsrisico’s die worden geassocieerd met het regelmatig roken van sigaretten. Het is echter belangrijk op te merken dat de gevolgen van langdurig cannabisgebruik niet bekend zijn door het gebrek aan onderzoek. Daarnaast zou het roken van cannabis joints ook potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen, en er is verder onderzoek nodig om de effecten van cannabisrook op het cardiovasculaire systeem en het lichaam als geheel te begrijpen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed