Connect with us

Woordenlijst cannabis

Steen

De ervaring bedwelmd te zijn door de effecten van cannabis. Wordt vaak gebruikt om de zware, kalmerende en ontspannende ervaringen te beschrijven die soms geassocieerd worden met cannabisgebruik.

PUBLICITE

Waar komt het woord “stoned” vandaan?

De oorsprong van de term “stoned” gaat terug tot bijbelse tijden, toen zondaars voor straf met stenen werden bekogeld. In de jaren 1920 en 1930 begonnen mensen de termen “stoned” of “stomdronken” te gebruiken om te verwijzen naar mensen die zwaar onder invloed van alcohol waren, waarschijnlijk omdat je je door overmatig drinken verslagen en lichamelijk uitgeput kon voelen, met andere woorden, alsof ze lichamelijk stoned waren geweest.

Etymologen weten niet precies wanneer de definitie van ‘stoned’ veranderde van een alcoholgerelateerde term naar een term die meer gerelateerd is aan cannabisgebruik.

De eerste vermelding van de term “stoned” in de Oxford English Dictionary dateert uit 1953, toen het werd gedefinieerd als “onder de invloed van drugs” in het glossariumgedeelte van het boek “The Traffic of Narcotics”, mede geschreven door Harry J. Anslinger, toenmalig commissaris van het Federal Bureau of Narcotics en bekende tegenstander van cannabis.

Toen het gebruik van cannabis in de jaren 1960 meer algemeen werd, verwezen verwijzingen naar “high worden” in de popcultuur vaker naar cannabis dan naar alcohol, zoals in Bob Dylan’s “Rainy Day Women #12 & 35”.

PUBLICITE

Andere theorieën over de oorsprong

Het internet staat vol met niet-geverifieerde theorieën over de oorsprong van het woord “stoned” en de relatie met cannabis, waaronder :

Van het Italiaanse woord “stonato”, wat vertaald kan worden als “verward” of “wazig”. Het roken van cannabis in een stenen pijp. Van het immobiliserende effect dat cannabis kan hebben, waardoor de indruk wordt gewekt dat consumenten zo onbeweeglijk zijn als een steen.

Wat betekent het om high te zijn?
Veel mensen denken dat ‘high’ gewoon een ander woord is voor ‘stoned’. Maar dat is niet helemaal het geval. De termen “stoned” en “high” verwijzen allebei naar de effecten van cannabis, maar verwijzen elk naar een andere ervaring. Met andere woorden, high zijn is de cerebrale, euforische effecten van wiet ervaren, terwijl stone de ontspannende, kalmerende effecten van cannabisgebruik is.

Stoner komedies

De term ‘stoned’ is ‘stoner’ gaan omvatten, wat slang is voor een cannabisgebruiker die het grootste deel van zijn tijd doorbrengt met high worden (en daardoor meestal lui of ongemotiveerd is). Het archetype van de “luie stoner” werd zo populair en wijdverspreid dat het aanleiding gaf tot een eigen filmgenre: “stoner movies“.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed