Connect with us

Woordenlijst cannabis

Reefer

Cannabis slangterm die vaak wordt gebruikt om een joint aan te duiden. Reefer werd zowel gepopulariseerd als gestigmatiseerd door de melodramatische propagandafilm “Reefer Madness” uit 1930, waarin cannabis gebruikers in een gevaarlijke val lokt. In het boek “Cannabis Alchemy” uit 1971 van R. Gold verwijst hij naar “geïmpregneerde joints”, of joints waaraan cannabisextract is toegevoegd, als reefers.

PUBLICITE

Wat betekent reefer?
De term “reefer”, slang voor “wiet”, werd voor het eerst in verband gebracht met cannabisteelt in de jaren 1930. Volgens het archief van Oxford English Dictionary dook de term voor het eerst op in 1931, toen Time Magazine een artikel publiceerde waarin stond dat cannabisbladeren gedroogd, gemalen en vervolgens gerold konden worden tot een “reefer” sigaret. Deze sigaretten “worden verkocht als ‘muggles’, ‘reefer’ of ‘Mary Warners'”, aldus Time.

Etymologen zijn er niet zeker van hoe de term ‘reefer’ zo nauw verbonden is geraakt met cannabis, maar sommigen, waaronder de OED, zeggen dat het is afgeleid van het Spaanse woord voor marihuana, ‘grifa’. Anderen beweren dat het is overgenomen van zeemanstaal; in de zeilsport betekent “reef” het oprollen van het zeil – op dezelfde manier als je een joint oprolt – en een “reefer” is de zeeman die het oprollen doet.

“Reefer Madness”.

De grootste aanspraak op bekendheid voor de term reefer is zonder twijfel de film “Reefer Madness” uit 1936.

In de jaren 1930 was er een enorme druk om cannabis te demoniseren. In de VS werd een massale anticannabiscampagne gestart onder leiding van Harry J. Anslinger, commissaris van het pas opgerichte Federal Bureau of Narcotics, waarbij Anslinger en andere anti-cannabiscampagnevoerders beweerden dat de plant gebruikers gewelddadig maakte. Deze anti-cannabiscampagne was grotendeels gericht op het demoniseren van Mexicaanse immigranten, die ‘marihuana’ gebruikten voor zowel recreatieve als medicinale doeleinden.

PUBLICITE

Een van de tactieken om het publiek bang te maken en te waarschuwen voor de ‘gevaren’ van cannabis waren propagandafilms, waarvan ‘Reefer Madness’ de meest zichtbare is. De film volgt een groep middelbare scholieren die deelnemen aan “reefer parties” bij een ongetrouwd stel thuis – en daarbij in allerlei problemen komen.

“Reefer Madness” was een melodramatisch verhaal over de gevaren van cannabis en was niet gebaseerd op feiten of wetenschap. De film werd slecht ontvangen bij de release, maar dankzij zijn overdreven karakter beleefde hij in de jaren 1960 een heropleving als cultklassieker.

Tegenwoordig wordt de film door de cannabisgemeenschap gezien als satire en wordt hij vaak vertoond tijdens middernachtvoorstellingen in het hele land. De film werd ook als musical gesatiriseerd in “Reefer Madness: The Movie Musical”, met Kristen Bell, Christian Campbell, Alan Cumming, Neve Campbell en Ana Gasteyer in de hoofdrollen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed