Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat is een terugkruising?

Backcross

Bij cannabis draait alles om kweken. Net als paardenfokkers houden fokkers ervan om verschillende variëteiten met elkaar te kruisen, om hybriden te creëren. Opnieuw, net als bij paarden, zal het kruisen van twee goede variëteiten samen een derde, nog betere variëteit creëren.

PUBLICITE

Laten we een voorbeeld nemen. Je hebt twee cannabisvariëteiten. De eerste – laten we het V1 noemen – geeft je energie, een buzz en je artistieke ziel komt weer naar boven. Het probleem? Je kunt niet slapen.

De volgende dag laat je V1 in je la liggen en neem je een andere, de V2 soort. Het is krachtig, verzacht de pijn als je terugkomt van kickbokstraining en helpt je in slaap te vallen. Het probleem? Je kunt niet wakker worden.

Dus besluit je deze twee soorten te kruisen om een middenweg te vinden. Om dit te doen, neem je een klein borsteltje, waarop je stuifmeel van V1 plaatst, vervolgens druppel je het op de stampers van V2. Enige tijd later zal je V2 op natuurlijke wijze zaad zetten: dit zijn V3 zaden, dat wil zeggen een V1/V2 hybride.

Je plant een aantal van deze V3 zaden om een cannabisplant te kweken. Maar je wordt teleurgesteld. Van het ene zaadje naar het andere zijn de effecten totaal verschillend: de ene dag val je in slaap, de andere dag luister je de hele nacht naar muziek. Je hebt dus een ‘onstabiele’ V3 variëteit gecreëerd. Dit betekent dat het verschillende fenotypes bevat.

PUBLICITE

Om het van “onstabiel” naar “stabiel” te krijgen, moet je een backcross, of retro-cross doen.

Terugkruisen van een hybride met zijn ouder om het te stabiliseren

Voordat je deze backcross doet, moet je wachten op de grote dag. De dag waarop je het perfecte V3 zaadje tegenkomt, dat de kwaliteiten van zijn V1 en V2 ouders prachtig combineert. Dus als je dit V3-zaadje in handen hebt, ga je het terugkruisen.

Om dit te doen, ga je je V3 opnieuw kruisen met een van zijn ouders, V1 of V2, of met zichzelf. Als je wilt dat V3 hoger wordt, kruis je haar met V1. Als je haar meer steen wilt laten zijn, gebruik je V2. Enzovoort, tot je het resultaat krijgt dat je wilt.

In het kort komt backcross dus neer op het kruisen van een hybride met een ouder. Dit versterkt de eigenschappen en maakt het vooral stabiel. Hoe vaker je een hybride backcross toepast, hoe stabieler hij zal zijn en hoe groter de kans dat hij een volwaardige variëteit wordt.

PUBLICITE

Dit is hoe de grootste veredelaars van de afgelopen jaren te werk zijn gegaan. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de geschiedenis van Deedee. Aan deze uitzonderlijke variëteit – waarvan de bloemen op popcorn lijken – werd verschillende jaren gesleuteld voordat ze uitkwam bij de gestabiliseerde versie die we vandaag kennen.

Terugkruisen kan echter ook overdreven worden. Als een plant te vaak wordt gekruist, kan dit leiden tot het verschijnen van negatieve recessieve genen in de nakomelingen.

Bij terugkruisen wordt meestal de beste mannelijke plant (in plaats van de vrouwelijke) geselecteerd om teruggekruist te worden met de moederplant. Meestal duurt het vier tot vijf kruisingsgeneraties voor de kruising de gewenste constante kenmerken krijgt. In dit stadium kunnen de gestabiliseerde mannelijke en vrouwelijke kruising worden gekruist, wat een nieuwe kruising oplevert.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed