Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat is het kookpunt van THC?

Het kookpunt van THC (tetrahydrocannabinol), de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis, is al tientallen jaren onderwerp van discussie. Hier lees je waarom het kookpunt van cannabinoïden belangrijk is.

PUBLICITE

Waarom zijn kookpunten van cannabinoïden belangrijk?
Het verhitten van cannabinoïden zoals THC activeert hun potentiële therapeutische en psychoactieve eigenschappen. Het verhittingsproces (decarboxylatie) resulteert in de vorming van nieuwe verbindingen, die verschillende smaken en effecten produceren. Bij extreem lage temperaturen verdampt de THC en wordt er niets geactiveerd, terwijl bij te hoge temperaturen de cannabinoïde verbrandt en er schadelijke bijproducten kunnen vrijkomen. Hetzelfde principe geldt voor andere cannabinoïden dan THC, zoals CBD.

Sommige cannabisgebruikers experimenteren met verschillende THC-kookpunten, afhankelijk van de sensatie die ze willen ervaren. De algemene regel is dat, binnen een bepaald bereik, hoe hoger het kookpunt, hoe meer THC er mogelijk aanwezig is.

Wat is het kookpunt van THC?

Hoewel sommigen uitgaan van een breed temperatuurbereik, wordt algemeen aangenomen dat cannabinoïden verdampen tussen 145 en 200°C. De kooktemperatuur van THC is 157°C. Op dat moment verandert het van een vaste stof in een gas.

Waarom THC op de juiste temperatuur consumeren

Elke methode om cannabis te consumeren heeft een andere ideale temperatuur. De volgende richtlijnen kunnen helpen bij het vinden van de juiste temperatuur voor THC in concentraat-, bloem- en edibles-vorm. Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in CBD of andere bestanddelen, kan een andere temperatuur beter geschikt zijn:

PUBLICITE
  • Concentraten. Gebruik een elektronische dab om de temperatuur precies en nauwkeurig te kalibreren. Een alternatief zijn temperatuurregelbare vaporisers. En als je het tot zover hebt gevolgd, kun je de temperatuur instellen tussen 155 en 160°C.
  • De bloem. Als je de bloem verbrandt, heb je weinig controle over de temperatuur. Voor de perfecte temperatuur gebruik je een vaporizer met temperatuurregeling. De ideale temperatuur om het volledige voordeel van de bloem te krijgen ligt tussen 190 en 210°C, hoewel je ook lager kunt beginnen om het volledige spectrum van de bloem te vangen.
  • Edibles. Er zijn verschillende methoden om bloemen te decarboxyleren en te gebruiken in edibles. Ze kunnen worden gestoofd in olie of boter en vervolgens worden gebruikt in gebakken producten of zelfs op toast. Verschillende productiemethoden vereisen verschillende temperaturen, maar het bereik ligt tussen 100 en 110°C.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed