Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Waarom is sommige wiet kleverig?

Kleverig onkruid

Als je nieuw bent in de wereld van cannabis, kun je je overweldigd voelen door het grote aantal verschillen tussen de verschillende bloemen. Sommige kunnen bijvoorbeeld droog en kruimelig zijn, terwijl andere ongelooflijk plakkerig zijn en moeilijk te hanteren. Wat is beter en waarom zijn sommige kruiden plakkerig?

PUBLICITE

Waarom sommige wiet plakkerig is

Als wiet soms plakkerig is, komt dat door de ‘hars’, een term die op de juiste manier wordt gebruikt (Cannabis produceert geen hars als zodanig) maar die verwijst naar de trichomen van de plant. Laten we, voordat we verder gaan, bij het begin beginnen.

Cannabisbloemen

Het begint allemaal met de bloemen. Cannabisbloemen groeien op de vrouwelijke plant. Als ze volledig volgroeid zijn, zijn ze vaak groen met oranje/bruine stampers en blauw, paars of een combinatie van beide, of zelfs andere kleuren.

De bloemen zijn ook bedekt met wat lijkt op kleine haartjes, de pistels, en kleine glanzende diamantjes, de trichomen.

Trichomen

“Trichomen” is een mooie term voor de harsklieren in cannabis. De rol van deze klieren is het produceren en afscheiden van stoffen, wat algemeen bekend staat als “hars” voor cannabis.

PUBLICITE

Er zijn eigenlijk drie verschillende soorten trichomen op de cannabisplant, maar de gevulde trichomen zijn de grootste en meest voorkomende. Hier vindt de meeste harsproductie plaats. Als ze eruit zien als kleine kristallen, zul je bij nadere inspectie zien dat ze eigenlijk een steeltje zijn met een ronde kop aan de bovenkant. Hier vindt alle actie van de lante plaats.

Hars

De cannabisplant produceert bloemen. Deze bloemen produceren trichomen. De trichomen produceren vervolgens “hars”, een kleverig agglomeraat van cannabinoïden en terpenen. Het is deze hars die het kruid minder plakkerig maakt. De kleur varieert van doorzichtig tot troebel roodachtig, zelfs oranje, afhankelijk van de fase in de levenscyclus van de cannabisplant.

En naast de plakkerige, kleverige eigenschappen, bevat de hars alle rijkdom van de plant: cannabinoïden en terpenen.

Cannabinoïden

Zoals je misschien weet, zijn cannabinoïden de actieve ingrediënten in cannabis. Ze werken samen met cannabinoïdereceptoren in ons lichaam, gegroepeerd in een systeem dat het endocannabinoïde systeem wordt genoemd.

PUBLICITE

De bekendste cannabinoïden zijn:

Deze chemicaliën produceren de effecten van cannabis op ons lichaam. We zouden dan geneigd zijn te denken dat hoe plakkeriger een wiet is, hoe meer cannabinoïden en terpenen het bevat, en hoe beter het is. Zoals vaak het geval is met cannabis, is de werkelijkheid complexer dan dat.

Droge wiet versus kleverige wiet

Vergis je niet, een “kleverige wiet” en een “droge wiet” zijn beide gedroogd, wat betekent dat ze zijn geknipt van de stengel van de cannabisplant, opgehangen op een koele, droge plaats en .. droog, begint het proces van decarboxylatie waarbij de zure cannabinoïden hun koolstofatoom verliezen en actief worden (niet-psychotrope THCa wordt bijvoorbeeld psyhchotrope THC).

Een droog kruid kan langer hebben liggen drogen, of het kan in het begin minder trichomen hebben gehad. Het feit dat het droog is en niet plakkerig betekent niet dat het minder goed of potent is, alleen dat het curing (drogen en rijpen) proces anders was.

Natuurlijk kan dit de initiële ervaring een beetje verminderen, maar het zal weinig invloed hebben op de psychotrope effecten.

Als het correct wordt opgeslagen, zou kleverige wiet zijn kleverigheid een tijdje moeten behouden. Maar verwacht niet dat je een kleverige bud kunt opbergen en hem een jaar later weer tevoorschijn kunt halen met alle trichomen nog intact!

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed