Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat zijn de verschillen tussen indica en sativa cannabis?

Verschillen tussen cannabis sativa en indica

Alle planten worden geclassificeerd volgens een systeem dat honderden jaren oud is. De Cannabis sativa L. is de binomiale naam voor de cannabisplant, die behoort tot de familie van de Cannabinaceae of Cannabaceae, en waartoe ook andere planten behoren, zoals hop of hackberry.

PUBLICITE

In de praktijk zijn er twee belangrijke ondersoorten van Cannabis: sativa en indica. Andere variaties bestaan in de vorm van hybriden (een plant die ontstaat door indica en sativa te kruisen) of ondersoorten zoals Cannabis Ruderalis, die minder wijdverspreid is en voornamelijk wordt gebruikt om autoflowering cannabisvariëteiten te creëren. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen cannabis sativa en indica variëteiten :

Geografische oorsprong

De variëteiten van cannabis sativa groeiden oorspronkelijk rond de evenaar en kunnen worden gevonden in Colombia, Mexico, Thailand en verschillende Afrikaanse landen.

De indica cannabissoorten groeien op grotere hoogte, voornamelijk in landen die bekend staan om de hasjteelt zoals Marokko, Afghanistan, Nepal en Turkije.

Uiterlijk en grootte

sativa planten zijn altijd groter dan hun indica zusjes. Een sativa plant kan uitgroeien tot 1m80 terwijl de indica zelden groter wordt dan 90cm. Dit verschil is grotendeels te wijten aan de geografische oorsprong van elk van de twee ondersoorten. Sativa toppen zijn vaak langer en minder dicht. Ze groeien aan de takken van de plant in plaats van aan de basis van elke knoop. Sativa bladeren zijn over het algemeen lang en dun.

PUBLICITE

De sativa zijn geëvolueerd voor het bijzondere klimaat rond de evenaar (korte, regelmatige perioden met zon), terwijl de indica niet hebben hoeven vechten om de zon te vangen, waardoor ze er bossig uitzien. Sativa bloemen groeien over het algemeen tussen de knopen van elke tak, waardoor ze een geclusterde vorm en een zekere dichtheid krijgen. De bladeren van indica planten zijn korter en breder dan die van sativa’s.

Verschil in effecten

In termen van therapeutische cannabis hebben indica-rassen de beste pijnstillende effecten, terwijl sativa een hogere verhouding hebben tussen THC en cannabidiol.

De sativa bevorderen de hersenactiviteit, terwijl de indica gemakkelijker een ontspannend effect hebben en stress en stemming kalmeren.

Voor recreatieve gebruikers komt het verschil tussen indica en sativa neer op het soort sensatie. Sativa’s zorgen vaak voor een cerebrale high en stimulerende, energieke effecten, terwijl indica een lichamelijke steen en een gevoel van ontspanning produceert. Sativa’s zijn het meest geschikt voor gebruik overdag of feestelijke avondjes uit, terwijl indica’s goed passen bij een rustige avond alleen met vrienden of geliefden.

PUBLICITE

Verschil in aroma’s

De sativa’s hebben een vast gamma aan aroma’s, van fruitig tot ammoniakachtige smaken. Deze variëteiten zijn bloemiger en tropischer.

De indicas zijn heel vaak fruitig, zoals in de verschillende soorten Kush, maar kunnen ook een meer houtachtige geur hebben, zoals de verschillende soorten Skunk en hybride indicas.

Bloei

sativa’s doen er over het algemeen langer over om te bloeien dan indica’s, niet in de laatste plaats omdat de stengels groter zijn. Hoewel de sativa-variëteiten die tegenwoordig op de markt zijn, zijn gekweekt om te bloeien na ongeveer 10 weken, nemen sommige landrassen nog steeds de tijd, met meer dan 18 weken, en veel langer voor de sativa-variëteiten van zamal.

De indica’s bloeien na 8 tot 10 weken, terwijl de sativa’s na twee keer zo lang kunnen bloeien, hoewel voor beide soorten specifieke inputs de bloei kunnen versnellen.

Opbrengst

Over het algemeen produceren indica-planten meer dan sativa. In de praktijk produceren sommige indica-variëteiten zoals OG Kush aanzienlijk minder dan hun broeders.

Indica wordt van oudsher gebruikt om de bekendste hasj te maken: manala cream of charas.

Vind hieronder de belangrijkste verschillen tussen indica en sativa geformaliseerd in afbeeldingen door Dutch Passion.

Indica en sativa oorsprong

Indica en sativa verschijning

Indica en sativa cultuur

Indica en sativa componenten

Indica en sativa effecten

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed