Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Na delta-8 en delta-10 komt hier delta-11-THC

Delta-11-THC

Terwijl delta-9-THC de belangrijkste natuurlijke psychotrope stof in cannabis blijft, verschijnen er op de Amerikaanse hennepmarkt nieuwe ‘semi-synthetische’ moleculen, d.w.z. moleculen die van nature bestaan maar synthetisch zijn nagemaakt om in grote hoeveelheden te worden geproduceerd, vooral in staten die cannabis niet hebben gelegaliseerd.

PUBLICITE

Na delta-8-THC en delta-10-THC, begint nu delta-11-THC over de toonbank te gaan in de VS.

Waarom zoveel vormen van THC?
Als plant is cannabis ongelooflijk complex. Elke cannabinoïde heeft meerdere vormen – THC is hierin niet de enige. De unieke chemische structuur van THC maakt het echter veel vatbaarder voor varianten dan andere cannabinoïden. Met een keten van koolstofatomen in de ‘kop’ kan de chemische structuur van THC worden veranderd door simpelweg de locatie van een dubbele binding in die keten te wijzigen.

De natuur doet dit automatisch en daarom zijn er kleine concentraties delta-8, delta-11 en andere vormen van THC aanwezig in de meeste cannabisbloemsoorten. Cannabis- en hennepkwekers kunnen ook andere cannabinoïden verwerken tot deze alternatieve vormen van THC met behulp van relatief eenvoudige laboratoriumapparatuur, wat de moderne THC-renaissance online heeft ontketend.

Zijn alle vormen van THC hetzelfde?
Nee, de unieke chemische structuren van de delta-8, delta-9, delta-10 en delta-11 vormen van THC zorgen ervoor dat elke verbinding op een iets andere manier reageert op het menselijk lichaam. Er is niet genoeg wetenschappelijk bewijs om precies vast te stellen welke invloed deze verschillen hebben – delta-9 is de enige vorm van THC die uitgebreid is onderzocht. Mensen die onconventionele vormen van THC hebben gebruikt, melden echter vaak dat ze andere effecten ervaren dan ze gewend zijn van delta 9.

PUBLICITE

Bestaat er zoiets als delta-11-THC?
Ja, delta-11-tetrahydrocannabinol is een echte cannabinoïde waarvan bekend is dat hij voorkomt in Cannabis Sativa L. Delta-11 lijkt structureel op grotere cannabinoïden, wat betekent dat moleculen van andere vormen van THC en cannabidiol (CBD) herschikt kunnen worden om delta-11 isolaten met hoge concentraties te produceren.

De eerste academische vermelding van delta-11 THC is te vinden in een artikel uit 1974 over de sociale impact van cannabisgebruik, en het metabolisme van deze zeldzame cannabinoïde werd in detail bestudeerd in een laboratoriumstudie in 1990. Sindsdien is er geen onderzoek naar delta 11 gepubliceerd.

Wat is delta 11 tetrahydrocannabinol (delta 11 THC)?
Delta-11-THC is een zeldzame, natuurlijke variant van tetrahydrocannabinol die in kleine concentraties voorkomt in veel cannabisvariëteiten. Het is mogelijk om delta-11 om te zetten van een andere cannabinoïde met behulp van een eenvoudig laboratoriumproces, en de interesse in het potentiële nut van deze chemisch unieke vorm van ‘hennep THC’ blijft groeien.

Wat zijn de voordelen van delta 11?
De voordelen van delta 11 THC ten opzichte van andere vormen van THC zijn tot op heden onbekend. Hoewel cannabiswetenschappers zeker op de hoogte zijn van het bestaan van delta-11, is deze cannabinoïde tot op heden nog niet noemenswaardig bestudeerd. Het is onbekend in hoeverre de effecten verschillen van andere THC-analogen.

PUBLICITE

Delta 8 vs. delta 9 vs. delta 10 vs. delta 11

Op dit moment worden alle vier de vormen van THC op de markt gebracht in producten in de VS, en één ervan – delta-9-THC – is geclassificeerd als een gereguleerde stof van lijst 1, waardoor het illegaal is op federaal niveau.

De verschillende vormen van THC die nu online en in US staten waar cannabis legaal is verkrijgbaar zijn, hebben over het algemeen vergelijkbare effecten. De THC-gemeenschap is het er bijna unaniem over eens dat, hoewel delta 8 en delta 9 niet precies dezelfde effecten hebben, de verschillen tussen de “highs” die deze cannabinoïden geven minimaal lijken.

Minimaal of niet, elke vorm van THC heeft een iets andere wisselwerking met je lichaam vanwege de unieke chemische structuur.

Is delta 11 THC hetzelfde als 11-hydroxy-THC?

Nee, deze stoffen zijn heel verschillend. Als je zoekt naar “delta 11 THC” in een zoekmachine, word je gebombardeerd met resultaten voor een metaboliet van THC genaamd 11-hydroxy-THC, wat niet hetzelfde is als de natuurlijke fytocannabinoïde delta 11 THC.

Het is welbekend op het gebied van cannabisfarmacokinetiek dat delta-9 THC in het lichaam metaboliseert tot 11-hydroxy-THC, dat fungeert als intermediair wanneer deze cannabinoïde wordt omgezet in 11-nor-9-carboxy-THC, ook bekend als THC-COOH. 11-Hydroxy-THC, soms aangeduid met zijn volledige wetenschappelijke naam, 11-hydroxy-delta-9-tetrahydrocannabinol, wordt alleen gemetaboliseerd uit delta 9, niet uit andere vormen van THC.

bestaat delta-12-THC?

Er zijn geen aanwijzingen dat wetenschappers ooit een “delta-12” vorm van THC hebben ontdekt. Met delta 8 als ondergrens en delta 11 als bovengrens, lijkt het erop dat de natuur ons slechts vier natuurlijke vormen van tetrahydrocannabinol heeft gegeven: delta 8, delta 9, delta 10 en de weinig bekende delta 11.

Hoe krachtig is delta-11-THC?
Anekdotische rapporten geven aan dat delta-11 aanzienlijk sterker kan zijn dan delta-9 THC. We weten echter nog niet genoeg over deze cannabinoïde om de potentie van delta-11 te beoordelen. Voor zover we weten is het enige onderzoek naar de potentie van delta-11 THC meer dan drie decennia geleden uitgevoerd op dieren.

Is delta-11-THC legaal?
Voor zover we weten is delta-11-tetrahydrocannabinol legaal in de meeste Amerikaanse staten, of cannabis nu legaal is of niet. Sommige staten zoals Alaska, Oregon en Vermont verbieden echter synthetische cannabinoïden.

In Frankrijk is het eenvoudiger: alleen delta-9-THC is legaal. Alle analogen daarvan worden daarom streng gecontroleerd en mogen niet verkocht worden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed