Connect with us

Clever Leaves en Paradise Seeds kondigen hun samenwerking in Colombia aan

Gepubliceerd

on

Paradijszaden en slimme bladeren
Volg ons op Facebook

Clever Leaves, een producent van medicinale cannabis gevestigd in Colombia, heeft aangekondigd samen te werken met zaadbank Paradise Seeds om cannabiscultivars te ontwikkelen en registreren in Colombia.

PUBLICITE

Clever Leaves krijgt daarmee een exclusieve licentie om een aantal van deze genetica te kweken, terwijl Paradise andere cultivars beschikbaar stelt aan derden voor kweek in Colombia en Latijns-Amerika.

De twee bedrijven zijn al begonnen met strenge veredeling, fenotypering en agronomische proeven van several Paradise Seeds variëteiten in de faciliteiten van Clever Leaves, met als doel het registreren van marktleidende cultivars voor productie en commercialisatie.

Partnerschap tussen Clever Leaves en Paradise Seeds in Colombia

De Colombiaanse regelgeving vereist de officiële agronomische registratie van alle cannabisvariëteiten die in het land worden gekweekt, om de traceerbaarheid en transparantie in de internationale handel in cannabisbloemen en afgeleide producten te garanderen. Dit partnerschap markeert de eerste agronomische registraties van Paradise Seeds genetica in Colombia, waardoor de eerste gelicentieerde teelt en productie van Paradise soorten voor de export naar de wereldwijde medische cannabis markten mogelijk wordt.

Beide bedrijven verwachten dat deze samenwerking een positieve impact zal hebben op patiënten over de hele wereld, door Paradise’s ervaring in het kweken van cannabisvariëteiten van hoge kwaliteit te combineren met Clever Leaves’ expertise in het kweken en produceren van medische cannabis in haar faciliteiten in overeenstemming met Good Manufacturing Practices, die voldoen aan normen in de Europese Unie, Australië, Brazilië en Colombia.

PUBLICITE

“Onze samenwerking met Paradise, een bedrijf dat bekend staat om zijn bekroonde variëteiten waaronder de High Times Cup, Highlife Cup en Plant van het Jaar, biedt een enorme kans om de wereldwijde voetafdruk van Clever Leaves uit te breiden door de genetica van Paradise te registreren. Door de gerenommeerde variëteiten van Paradise te combineren met de kennis en capaciteiten die Clever Leaves in Colombia heeft ontwikkeld, kunnen we onze portfolio versterken en nieuwe variëteiten exporteren naar landen waar medicinale cannabis is toegestaan,” aldus Andrés Fajardo, CEO van Clever Leaves.

Luc Krol, oprichter en CEO van Paradise Seeds, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met Clever Leaves om onze genetische activa te ontwikkelen en te registreren in Colombia. We zien een enorm potentieel voor de productie van medicinale cannabis in Colombia vanwege het uitstekende klimaat, de lage kosten, geschoolde arbeidskrachten en gunstige regelgeving. Deze samenwerking met een van de toonaangevende internationale licentieproducenten die in het land actief zijn, bevordert onze strategie om langetermijnrelaties op te bouwen met bedrijven van hoge kwaliteit in belangrijke markten om Paradise soorten beschikbaar te maken voor meer patiënten wereldwijd.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed