Connect with us

Clever Leaves, Colombiaanse cannabisproducent, kondigt aan koolstofneutraal te zijn

Gepubliceerd

on

Koolstofneutrale slimme bladeren
Volg ons op Facebook

Clever Leaves kondigde op 29 augustus aan dat het de internationale verklaring van CO2-neutraliteit van het 100% Carbon Neutral programma heeft ontvangen. Het bedrijf genereert slechts 16 kilogram CO per kilogram gedroogde bloemen2, terwijl binnenkweekmethoden tussen de 2.300 en 5.200 kilogram CO2 genereren.

PUBLICITE

Clever Leaves beweert dat het het eerste verticaal geïntegreerde medische cannabisbedrijf ter wereld is dat een internationale certificering voor CO2-neutraliteit heeft behaald.

“In de kern van ons bedrijf streven we ernaar een duurzaam bedrijf te zijn”, zegt Andrés Fajardo, CEO van Clever Leaves.

“Wij zijn een van de eerste grote verticaal geïntegreerde medicinale cannabisbedrijven die actief zijn in de nieuwe legale sector en het is onze verantwoordelijkheid om een duurzame en milieuvriendelijke industrie van de grond af aan op te bouwen. We geloven dat er geen beter moment is dan nu om onze toewijding aan duurzaamheid te versterken en we werken eraan om klimaatverandering waar mogelijk te beperken. We zijn er trots op dat onze bloemen en extracten die wereldwijd worden verkocht, worden geteeld en geproduceerd in een koolstofneutrale omgeving. Bovendien geloven we dat dit ook belangrijk zal zijn voor onze klanten, artsen en patiënten”.

Andrés Fajardo was medeoprichter van Clever Leaves in Colombia en leidde de ontwikkeling van de eerste 18 hectare GACP- en EU-GMP-gecertificeerde teelt- en naoogstfaciliteiten, evenals een GMP-gecertificeerde extractie- en formuleringsfabriek.

PUBLICITE

Clever Leaves is echter nog niet klaar en zal passieve technieken toepassen om zonne-energie te benutten en het afvalbeheer te verbeteren. Dit omvat ook partnerschappen met lokale recyclingverenigingen, herbebossingsprojecten en de integratie van regenwater. Dankzij deze duurzame praktijken hergebruikt of recyclet het bedrijf meer dan 50% van zijn afval.

De koolstofvoetafdruk van de cannabisindustrie verkleinen

Voor de productie van één kilogram gedroogde bloemen genereert Clever Leaves slechts 16 kilogram CO2, terwijl traditionele “indoor” kweekmethoden tot 2.300 tot 5.200 kilogram CO2 per kilogram gedroogde bloemen genereren. Het energieverbruik van het bedrijf per kilogram gedroogde bloemen is 62 kilowattuur, in schril contrast met het gebruik binnenshuis, dat kan oplopen tot 5.000 kilowattuur.

Clever Leaves heeft activiteiten en investeringen in de VS, Canada, Colombia en Duitsland en heeft zich onlangs teruggetrokken uit Portugal.

Dankzij de inzet van duurzame praktijken bedroeg de koolstofvoetafdruk van Clever Leaves 318 ton kooldioxide-equivalent (CO2e) voor alle productieactiviteiten in 2022. Daarnaast heeft Clever Leaves haar resterende uitstoot gecompenseerd door internationale koolstofkredieten te verwerven en emissiereductieprojecten te ondersteunen.

PUBLICITE

“Het aanpakken van klimaatverandering vereist inzet van iedereen, maar vooral van bedrijven die leiders zijn in hun sector. Daarom was de samenwerking met Clever Leaves en het feit dat dit het eerste Latijns-Amerikaanse bedrijf is dat 100% Carbon Neutral® is gecertificeerd, een zeer bevredigende ervaring die de strijd van Latijns-Amerika tegen klimaatverandering versterkt”, zegt Javier Segura, COO voor LATAM van het 100% Carbon Neutral Program®.

De Canadese cannabisproducent Hexo heeft ook zijn ambitie aangekondigd om in 2021 CO2-neutraal te zijn, voornamelijk door zijn uitstoot te compenseren in plaats van te beperken. Aan onze kant van de Atlantische Oceaan kreeg het Zwitserse bedrijf Naturalpes onlangs het B-Corp certificaat voor het voldoen aan strenge sociale en milieunormen die staan voor de toewijding aan andere doelen dan aandeelhouderswinst.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed